Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rallycross

OMV MaxxMotion Rallycross budúci víkend aj s divákmi

Friday, 01. 10. 2021 - 17:23, Public relations   

OMV MaxxMotion Rallycross budúci víkend aj s divákmi

Motoristická sezóna na okruhu SLOVAKIA RING pokračuje budúci víkend so Stredoeurópskou trofejou FIA v relykrose (FIA CEZ): OMV MaxxMotion Rallycross. Tí najlepší jazdci zo Slovenska aj okolitých krajín sa postarajú o skvelú akciu, prístupnú aj pre divákov.

Napriek orezanejšiemu kalendáru motoristických podujatí, ovplyvnený pretrvávajúcou pandémiou, organizuje autodróm SLOVAKIA RING opäť jedno veľmi zaujímavé podujatie. Relykros nie je pre domáceho fanúšika žiadnou novinkou. Svetový šampionát FIA WRX má veľkú fanúšikovskú základňu a rovnako aj jeho stredoeurópska odnož FIA CEZ s podujatím OMV MaxxMotion Rallycross.

Relykros spája okruhové pretekanie s prvkami rely: špeciálne upravené kapotované pretekárske autá štartujú bok po boku a majú len niekoľko krátkych kôl na víťazstvo. Preto do toho dávajú absolútne všetko. Najväčšími premennými sú zmiešaný povrch trate (66 % asfalt, 34 % nespevnený povrch), ktorá má u nás dĺžku 1496 metrov. K tomu sa pridáva aj tzv. "žolíkové" kolo Joker lap, ktoré predĺži trať o 28 metrov. Každý jazdec musí v 4-6 kolových rozjazdách absolvovať "žolíka" aspoň raz. Kedy tak spraví, je súčasťou nevyspytateľnej stratégie...

1-254.jpg

Víkendový program na SLOVAKIA RINGU začína už o týždeň (8.10.) o 13:00 s voľnými tréningami, po ktorých nasledujú prvé rozjazdy. V sobotu program pokračuje od 8:00 až do 17:30 a podobne aj v nedeľu, kedy spoznáme víťazov finálnych jázd.

Autá sú samozrejme rozdelené do viacerých kategórií a prihlásených je vyše 130 jazdcov v triedach od výkonných a hlučných Supercars, po nemenej rýchle a zaujímavé STC s objemom motorov 1600 a 2000 cm3, ako aj ďalšie kategórie.

Predaj vstupeniek už prebieha online a budú v predaji aj na mieste v režime OTP (očkovaný, alebo testovaný, alebo po prekonaní covidu). Jedna vstupenka platí pre oba dni. Ďalšie informácie nájdete aj na www.slovakiaring.sk.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri