Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Nečakaný dabl pre Ferrari!

Sunday, 22. 09. 2019 - 21:00, Ľuboš Kašický   

Nečakaný dabl pre Ferrari!

Najprv to vyzeralo, že si „červení“ v Singapure zahrajú iba druhé husle, no opak bol pravdou. Za kratší koniec prekvapivo ťahal Mercedes. Prečo?

 

Už v sobotňajšej kvalifikácii všetkých šokoval Charles Leclerc, keď pre Ferrari už tretíkrát po sebe vybojoval pole position (celkovo piate v tejto sezóne) a jeho jediným snom bolo udržať pozíciu aj v nedeľu po štarte. A podarilo sa! Monačan udržal za sebou Hamiltona, ktorý mal sám veľké problémy odraziť útok dotierajúceho Vettela.

fe04-39.jpg

Takéto poradie vydržalo až do zastávok v depe. Ako prvý prezúval na tvrdé gumy Vettel spolu s Verstappenom (19.kolo). O kolo neskôr zamieril k mechanikom aj Leclerc a ukázalo sa, že toto bol rozhodujúci moment pretekov (či zámer Ferrari, či náhoda, posúďte sami). Leclerc sa vrátil na trať tesne za Vettela a až do konca pretekov mu potom kryl chrbát.

V Mercedese zavolali najprv Bottasa (22.kolo), no Hamiltona nechali o sedem kôl dlhšie, ako Vettela a to nebol dobrý nápad. Tentoraz to „strieborným“ nevyšlo. Hamilton skončil prekvapivo na štvrtom a Bottas až na piatom mieste. Predpoklad, že budú mať v závere čerstvejšie pneumatiky sa nenaplnil, pretože v druhej polovici pretekov až trikrát vyšiel na trať safety car a to pomohlo ušetriť „červeným“ pneumatiky. Piloti z Maranella doviezli nečakaný dabl a medzi nich a mercedesy sa ešte dokázal zamiešať Max Verstappen s redbullom.

fe08-8.jpg

Pre Vettela je to koniec ročného pôstu bez víťazstva. Zároveň to bolo už piate víťazstvo Nemca v Singapure za doteraz dvanásť ročníkov miestnych pretekov. Navyše prvé dvojité víťazstvo dvojce Vettel – Leclerc a 238 víťazstvo pre Ferrari. To všetko naznačuje, že domienky o tom, že „Červení“ boli rýchli iba na Monze a Spa bola náhoda, boli mylné. Ferrari ukázalo silu aj na tak špecifickej trati, aká je v Marina Bay a korení situáciu pre záverom sezóny. do konca stále ostáva šesť veľkých cien a hoci za normálnych okolností by Hamilton už o titul prísť nemal, tak v F1 je možné všetko. Dôležité bude, koho v Maranelle uprednostnia v ťahu na titul. Leclerc má stále o šesť bodov viac ako Vettel aj dnes by bolo múdrejšie posunúť vyššie jeho. Vo Ferrari však uprednostnili Vettela a tak si sami kradnú body. Šampionát pokračuje už o týždeň Sochi.

race-results-25.jpg

standings-27.jpg

me06r-2.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri