Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Nečakane dramatická veľká cena Rakúska

Sunday, 30. 06. 2019 - 17:00, Ľuboš Kašický   

Nečakane dramatická veľká cena Rakúska

Skončila hegemónia Mercedesu? Na Redbullringu vyhral Redbull a lepšie bolo aj Ferrari. Navyše sa z víťazstva konečne raduje motor Honda!

 

Výborná kvalifikácii, výborný štart a výborné preteky. Aj tak však Charles Leclerc nedokázal svoje ferrari doviezť na prvom mieste. Fantasticky jazdiaci Max Verstappen predviedol božský záver pretekov a dve kolá pred koncom v priamom súboji položil Ferrari na lopatky! „Vytlačil ma z trate. Nech to posúdia traťoví komisári,“ tvrdí sklamaný Leclerc a my budeme čakať na rozhodnutie komisárov, ktorí to prešetrujú. Každopádne na stupeň najvyšší sa dnes postavil Max Verstappen a prvýkrát v tejto sezóne sa z víťazstva neraduje Mercedes.

me09r-1.jpg

Piloti Mercedesu sa dnes vyložene trápili. Bottas došiel „len“ na treťom mieste a Hamilton dokonca neudržal v predposlednom kole Vettela a došiel až na piatom mieste! Naopak Max Verstappen dnes zažiaril. „Prekvapila ma rýchlosť nášho auta,“ priznal sám Holanďan, ktorý pokazil štart a z druhého miesta sa prepadol na ôsme. Potom však lepšie zmanažovali preteky a posledných dvadsať kôl doslova preletel. Ferrari totiž svojim monopostom obulo na prvý stint mäkšie softy a pri vysokých teplotách museli ísť skôr na výmenu. Verstappen štartoval na stredných medium a prezúval asi do desať kôl neskôr. V závere sa to ukázalo ako výhoda a keďže motor Honda nezradil, tak Holanďan urobil veľkú radosť domácemu RedBullu, rakúskym fanúšikom a rovnako tak motorárom z Hondy. Japonska značka sa v posledných rokoch trápila a na víťazstvo čakala trinásť rokov. Konečne sa to však podarilo.

rb03-24.jpg

Na priebežnom poradí Majstrovstiev sveta sa však veľa nemenilo. Verstappen sa síce dostal o tri body pred Vettela, no na prvých dvoch miestach suverénne všetkým odskakujú piloti Mercedesu a v Pohári konštruktérov je to ešte jednoznačnejšie pre Mercedes za ktorým je s veľkou stratou Ferrari a ďalšou stratou Redbull. Ďalšie preteky sa jazdia o dva týždne na anglickom Silverstone.

race-results-final.jpg

Pozrite si aj naše galérie z pretekov F1.

standings-22.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri