Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rallycross

Miro Pospíchal si z Toruńe priviezol vylomené koleso

Thursday, 17. 05. 2018 - 17:13, Public relations   

Miro Pospíchal si z Toruńe priviezol vylomené koleso

Pospíchal Team spoločne s jazdcom Mirom Pospíchalom sa zúčastnili pretekov seriálu FIA CEZ v rallycrosse v poľskom meste Toruń. Podujatie síce pred sezónou nebolo v pláne, Miro však potreboval poriadne otestovať Volkswagen Polo TDi.

Ak si spomeniete na posledné preteky seriálu FIA Zóna strednej Európy v rallycrosse, ktoré sa konali v rakúskom Melku, azda vám napadne aj trápenie Mira Pospíchala s lámajúcimi sa poloosami. Navyše ani motor nechcel zospodu poriadne ťahať a tak Pospíchal Team na Volkswagene Polo TDi v posledných týždňoch poriadne „zamakal" a urobil menší repas nielen motora, ale vymenil aj turbo, či kĺby na poloosach. Samozrejme takéto zásahy do pretekárskeho špeciálu si vždy vyžadujú následné testovanie. A najlepšie otestovať pretekárske auto sa dá na pretekoch, pod plnou „paľbou".

Martin Trenkler;ren2624-1.jpg

„Porobili sme na aute všetko čo bolo treba, pripravili sme ho na preteky, ale potrebovali sme ho otestovať. Preteky v poľskej Toruńi sme však nemali v pláne a navyše medzi nami, čo bojujeme o titul v seriálu FIA CEZ panuje aj férová dohoda, že nikto nebude bojovať na pretekoch na ktorých sme sa dohodli. Tak som najskôr obtelefonoval všetkých a oznámil im, že mienim štartovať v Poľsku, ale žiadne body nechcem brať, potrebujem iba otestovať auto. Nikto nemal nič proti a tak sme zbalili „saky-paky" a odcestovali do Toruńe. Musím povedať, že hneď po príchode som bol veľmi prekvapený účasťou, zrazu nás bolo v mojej kategórii tridsaťjeden. Videl som že je s kým bojovať a vedel som, že tunajšie preteky budú určite veľmi zaujímavé," vysvetlil úvodom dôvod účasti na pretekoch Miro Pospíchal.

V tréningu zajazdil Miro deviaty čas spomedzi tridsaťjeden súťažiacich, čo nebol zlý začiatok. Zdalo sa, že auto funguje. V následnej prvej rozjazde, ktorú Miro Pospíchal vyhral zaznamenal zároveň aj piaty najrýchlejší čas. V druhej rozjazde sa však opäť ozvala poloos, teraz však praskla tyčka, čiže kĺby držali, čo bola rovnako potešujúca správa. Tretiu rozjazdu rovnako Miro vyhral a dosiahol aj štvrtý najrýchlejší čas a aj posledná rozjazda sa vyvíjala dobre, kde Miro zaznamenal tretí najrýchlejší čas.

Pospíchalovi patrilo po rozjazdách celkovo desiate miesto, kvôli spomínanej poloosi, čiže do semifinále štartoval z piateho miesta. Tu žiaľ v prvej zákrute pri šmyku jedného z poľských jazdcov prišla pohroma kolízie, po ktorej Mirov Volkswagen Polo TDi ostal stáť s vylomeným predným kolesom. Miro a jeho Pospíchal Team po tejto udalosti musel svoju účasť na pretekoch ukončiť.

„Mrzí ma to vylomené koleso, ale na druhej strane som rád, že sme sa pretekov v Poľsku zúčastnili. Zistili sme, že niektoré veci na aute musíme trochu zmeniť. Teraz máme šesť týždňov do pretekov v Sedlčanoch a zatiaľ dúfam všetko stihneme pripraviť na sto percent," dodal Miro Pospíchal po pretekoch.

Pospíchal Team, M. Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri