Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rallycross

Mira Pospíchala v Maďarsku vyradila „rana“ v semifinále

Thursday, 25. 04. 2019 - 14:43, Public relations   

Mira Pospíchala v Maďarsku vyradila „rana“ v semifinále

Po pretekoch v rakúskom Melku pokračoval seriál FIA CEZ v rallycrosse tretím kolom v maďarskom meste Máriapócs. Na štarte nechýbal ani slovenský Pospíchal Team s Volkswagenom Polo TDi a Mirom Pospíchalom za jeho volantom.

Napriek faktu, že počas uplynulého víkendu všade okolo nás panovali veľkonočné sviatky, Pospíchal Team vyrazil na preteky do maďarského Máriapócsu. Trať Rábocsiring je slovenským rallycrossovým jazdcom z minulosti už dobre známa, takže Miro Pospíchal presne vedel do čoho ide. Potešiteľné navyše bolo, že v kategórii STC+2000, kde Miro reprezentuje Slovensko sa zišla kompletná rallycrossová špička bojujúca o body v rámci seriálu FIA CEZ.

dsc01816.jpg

Čo sa samotných pretekov týka, Mirovi Pospíchalovi a jeho Volkswagenu Polo TDi sa aj teraz darilo, pričom nedeľné tréningové jazdy absolvoval absolútne bez problémov. Tie sa ozvali až po prvej rozjazde, keď rovnako ako v Melku začalo štrajkovať servo riadenie, to však pre Pospíchal Team nebol žiaden problém a mechanici poruchu za krátky čas odstránili. Auto tak bolo opäť „bojaschopné“ a pripravené na pondelkové boje. Tie sa napriek výbornému výkonu v rozjazdách však skončil trochu inak, akoby si celý tím prial.

„Po rozjazdách, ktoré som vždy dokončil na druhom mieste som sa na štart semifinálovej jazdy postavil na pole position. Po štarte som sa zaradil na druhé miesto a snažil som sa dostať na vedúcu pozíciu. Na konci prvého kola, keď som chcel predbehnúť predo mnou jazdiaceho pomalšieho maďarského jazdca, som od neho dosť nezmyselne dostal ranu na koleso. Výsledkom bol zlomený unášač prevodovky. Samozrejme s poškodeným autom som už nemal šancu bojovať o vedúcu priečku a postupne som sa prepadol na piate miesto v cieli semifinále. Je to veľká škoda, preteky sme mali výborne rozbehnuté, nemuselo to takto dopadnúť. Navyše sme mali už počas nadchádzajúceho víkendu štartovať v poľskej Toruni. S tímom sme však zistili, že na aute bude podstatne viac práce ako sa na prvý pohľad zdalo a to sa v priebehu dvoch, troch dní nedá stihnúť, takže v Poľsku nakoniec štartovať nebudeme,“ opísal Miro Pospíchal preteky v Máriapócsi.

dsc01597.jpg

Pospíchal Team tak teraz čaká na oprave Volkswagenu Polo TDi množstvo práce. Na jej vykonanie majú vynechaním štvrtého kola pretekov v Toruni teraz viac času, keďže piate kolo seriálu sa bude konať až koncom mesiaca máj. Stane sa tak opäť v Poľsku, v tomto prípade v Slomcyne, kde by mal Miro Pospíchal opäť naplno zasiahnuť do bojov o body do seriálu FIA CEZ.

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri