Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Michaela Dorčíková tento víkend absolvuje premiéru v rally

Saturday, 02. 10. 2021 - 09:13, T. Szabosi   

Michaela Dorčíková tento víkend absolvuje premiéru v rally

Slovenská automobilová pretekárka Michaela Dorčíková (31) si postupne plní sny. Potom čo v českom Moste úspešne absolvovala ďalšie preteky zo série EuroNASCAR, pričom kolegom v tíme Alexa Caffiho bol aj majster sveta vo formule 1 z roku 1997 Jacques Villeneuve, sa posadila do rallyového špeciálu.

Zdeněk Weiser;cmpr-km-zw-2021-220.jpg

Slovenská pretekárka Michaela Dorčíková, ktorá je v súčasnosti týmovou manažerkou ve stáji ARC Bratislava Mira Konôpku, v tomto roku získala titul v okruhovej sérii Mazda X-5 Cup. Nedávno sa vrátila s legendárnej 24-hodinovky v Le Mans, ktorú absolvovala s tímom ARC Bratislava, a už tento víkend štartuje s tímom Boxer Auto v III. Rallye Kroměříž ktorá je súčasťou seriálu Českomoravského poháru Rally (ČMPR). Je to je prvý štart v rally a navigovať ju bude skúsený Tomáš Klíma, ktorý v roku 2011 navigoval aj Jozefa Béreša sen. na Audi Coupé Quattro.

Tibor Szabosi;co8c9802-9.jpg

Banskobystričanka Michala ale nie je v motoršporte neznáma. Od keby si ako dvadsaťročná po prvý raz sadla na teambuildingu do motokáry, tak už sa to s ňou viezlo. Okrem kartingu sa, po kúoe svojho prvého auta, začala zúčastňovať automobilových slalomov. Neskôr jej kroky smerovali do seriálu Mazda MX-5 Cup, ktorý tohto roku zavŕšila ziskom titulu. Okrem toho je jej čas zaplnený prácou v ARC Bratislava a cudzie jej nie sú ani simulátory, na ktorých začinala ešte ako malá.

Zdeněk Weiser;cmpr-km-zw-2021-008.jpg

Ziskom titulu v MX-5 Cup sa zavŕšila jedna etapa. Tento seriál už navždy zostane v jej srdci. Ale svoju cestu vidí v posune na dalšie méty a tak jej jej novou výzvou disciplína rally.

Tibor Szabosi;ac7i8153-4.jpg

Michaela Dorčíková: Chcem sa posunúť jazdecky, takže si musím rozšíriť obzory. Plánov je veľa ale všetko bude záležať na tom aké možnosti sa mi otvoria a ako to bude možné zabezpečiť po stránke rozpočtu.

Zdeněk Weiser;cmpr-km-zw-2021-995.jpg

Kocky sú hodené a my sa pokúsime získať od Michaely jej prvé dojmy zo štartu v pre ňu novej disciplíne.

Online výsledky III. Rallye Kroměříž

Zdeněk Weiser;cmpr-km-zw-2021-011.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri