Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Mexickú naháňačku vyhral Hamilton. Titul ešte nemá

Sunday, 27. 10. 2019 - 22:00, Ľuboš Kašický   

Mexickú naháňačku vyhral Hamilton. Titul ešte nemá

Ani desiate víťazstvo v sezóne ešte nestačilo Lewisovi Hamiltonovi na zisk majstrovského titulu. Oslava sa odkladá minimálne do Austinu.

 

me16-4.jpg

Už iba formálnych pár bodov treba Hamiltonovi, aby definitívne mohol potvrdiť zisk šiesteho majstrovského titulu. Angličan má 363 a Bottas 289, čo znamená rozdiel 74 bodov a istotu dáva 78 bodov. Každopádne sa dnes víťazstvo Mercedesu a Hamiltona nečakalo, no mercedes vydržal na tvrdých gumách neuveriteľných 48 kôl a neuveriteľne dokázal bezpečne držať súperov na bezpečný dištanc. „Je to úžasné. Mysleli sme, že zaostávame, no zvládli sme to,“ radoval sa Hamilton.

rb07r.jpg

Ferrari odštartovalo z prvého radu a pekne udržalo pozície počas štartu. Následne však nestačilo na znova takticky a ani rýchlostne, aby atakovali mercedesy pred sebou (Vettel nedokázal ohroziť Hamiltona a Leclerc Bottasa). „Boli to veľmi intenzívne preteky a Valtteri na mňa vyvíjal tlak. Nemal som priestor sústrediť sa na útok na Lewisa,“ povedal Vettel, no znie to skôr ako výhovorka.

me14-20.jpg

Škoda nešťastného úvodu Maxa Verstappena, ktorý štartoval zo štvrtého miesta, no už v druhej zákrute sa dostal do kontaktu s Hamiltonom a vyletel mimo trať. Následne po súboji s Bottasom ešte dostal defekt ľavého zadného kolesa a musel do depa. Prepadol sa na chvost štartového poľa a nakoniec bol rád aspoň bodom za šieste miesto.

71k-final-res.jpg

O titule sa teda s najväčšou pravdepodobnosťou rozhodne v nasledujúcich pretekoch už o týždeň v texaskom Austine. My tam budeme mať nášho spolupracovníka, fotografa Ivana Olleho a prinesieme vám pekne závery. Inak, aspoň že ostáva otvorený súboj o tretie miesto, kde sú vhre hneď traja piloti.

standings-29.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri