Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Mercedes nestačí na Ferrari ani v Soči!

Saturday, 28. 09. 2019 - 16:19, Ľuboš Kašický   

Mercedes nestačí na Ferrari ani v Soči!

Odborníci, ktorí predpovedali, že Ferrari vyhralo ostatné tri preteky len vďaka šťastným súhram okolností, len otvárajú oči.

 

Ešte stále iba 21-ročný Monačan Charles Lecler píše históriu! Na ruskom okruhu v Soči vyjazdil už štvrté pole position pre Ferrari v rade. Štatistici hneď vyhrabali, že naposledy sa to jednému pilotovi tímu z Maranella podarilo na prelome rokov 2000 a 2001, keď Michael Schumacher vyjazdil sedem pole v rade medzi GP Talianska 2000 a GB Brazílie 2001. Leclerc si azda ani nestihol uvedomiť, čo svojou jazdou spôsobuje, no veľmi jasne to možno čítať z reči tela jeho tímového kolegu Sebastiana Vettela. Ten dnes skončil „len“ na treťom mieste, keď ho dokázal poraziť aj Lewis Hamilton na mercedese.

Mimochodom, v Mercedese sa stále neprestali čudovať, kde tí „červení“ berú rýchlosť na každom okruhu. Lewis a Valtteri dnes obsadili druhé a piate miesto, no budú zajtra štartovať na tvrdších gumách a veria, že v pretekoch to bude vyzerať inak. Nuž uvidíme.

me05-41.jpg

Hneď za trojicou najrýchlejších pilotov sa postaví Max Verstappen, ktorý v pondelok bude mať 22 rokov a zajtra by si to rád spríjemnil pekným výsledkom. Strata sedem desatín na kolo však nevyzerá zatiaľ nádejne.

me04q-5.jpg

Dopovedzme si, že do kvalifikácie vyštartovalo iba devätnásť pretekárov, keď do monopostu Daniila Kvyata mechanici montovali novú power unit a vlastne ho tak odstavili do posledného radu. O vzrušenie sa hneď v Q1 postaral ďalší pilot z košiara červených býčkov, keď v trinástej zákrute havaroval Alex Albon na redbulle a postaral sa o prerušenie kvalifikácie. Dobrá správa to bola hlavne pre Kubicu, ktorý tak zajtra nebude štartovať z posledného miesta, ani z posledného radu. Do TOP10 sa okrem monopostov Ferrari, Mercedes a jedného RedBullu prebojovali aj obidva McLareny, obidva Renaulty a haas Romaina Grosjeana.

q3-res-19.jpg

Zajtrajšie preteky štartujú už o 13.10 nášho času a tak to nezmeškajte. Uvidíme tvrdý útok Mercedesu na pozície Ferrari, kde je po úspechoch a mieste tímovej jednotky nadržaný Charles Leclerc? Bude sa teda určite na čo pozerať.

me09-24.jpg

fe04q-1.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri