Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

McLaren sa vracia do INDYCAR!

Saturday, 10. 08. 2019 - 00:30, Ľuboš Kašický   

McLaren sa vracia do INDYCAR!

V závere týždňa tím McLaren oznámil, že v nasledujúcom roku 2020 absolvuje celú sezónu v americkej monopostovej sérii IndyCar, ktorej súčasťou je aj slávna 500-míľovka.

 

McLaren pod vedením Američana Zaka Browna skúšal šťastie v IndyCar už aj tento rok, keď ohlásil „jednorázovku“ na Indianapolis. Vtedy sa tím McLaren spojil s tímom Carlin, no dnes Brown tvrdí, že to bol omyl a Fernando Alonso sa ani nedokázal kvalifikovať na preteky. teraz to má byť inak.

tes03.jpg

„Rozhodli sme sa, že v nasledujúcej sezóne vyštartujeme do kompletnej série IndyCar 2020,“ vyhlásil Zak Brown, ktorý potvrdil spojenie s tímom Schmidt Peterson Motorsports. Skúsení Američania majú zabezpečiť logistiku a tímové zázemie v zámorí, zatiaľ čo McLaren poskytne odborné technické znalosti, obchodné skúsenosti a marketingovú silu. Tím sa bude volať Arrow McLaren Racing SP a jeho monoposty bude poháňať motor Chevrolet. Šéfom tímu bude šampión CART IndyCar z rokov 2000 a 2001, Gil de Ferran, ktorý od vlaňajška nahradil v tíme McLaren Erica Boulliera v pozícii výkonného šéfa tímu. A kto bude sedieť za volantom? To zatiaľ v McLarene neprezradili, no určite by nás „všetkých prekvapilo“, ak to to bol Španiel Fernando Alonso.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri