Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rallycross

Marcus Gronholm nasadzuje tím do WRX

Tuesday, 07. 03. 2017 - 06:41, Ľuboš Kašický   

Marcus Gronholm nasadzuje tím do WRX

Už tento mesiac odštartuje nová sezóna MS relykrosu a štartové pole bude naozaj silno obsadené. Máme sa na čo tešiť.

Dvojnásobný rely majster sveta Marcus Gronholm ešte pred pár rokmi končil svoju pretekársku kariéru v relykrose, keď najprv sporadicky štartoval v európskom šampionáte a neskôr aj populárnom americkom Global RallyCross majstráku. V súčasnosti štafetu preberá jeho syn.

wrx5.jpg

Dvadsaťročný Niclas Gronholm (v máji bude mať 21) vlani jazdil za tím Olsberg MSE Andreasa Erikssona, ktorý má výborné vzťahy so starým Gronholmom. Niclas odjazdil sezónu na Forde Fiesta ST a v tomto roku otec rozhodol, že postavia na štart MS vlastný tím.

wrx2.jpg

Tím sa volá GRX Ford a šéfuje mu samozrejme Marcus Gronholm. Za volantom jediného auta bude logicky sedieť Niclas Gronholm. Fíni sa veľmi spoliehajú na silu Fiesty RX, ktorú momentálne na sezónu pripravujú spoločne s M-Sportom v Anglicku.

wrx3.jpg

„Tento rok to bude pre mňa oveľa ľahšie, pretože už viem, ako všetko funguje," priznáva mladý Gronholm. „V zime sme veľa jazdili na snehu a ľade, čo mi pomohlo ešte lepšie sa naučiť ovládať auto." Pred vlaňajšou sezónou toho veľa nenatestoval a tak si teraz verí oveľa viacej.

wrx4.jpg

Lenže aj konkurencia bude poriadne silná. Pripomeňme, že za EKS Audi tím budú štartovať obhajca Ekstrom, Heikkinen a Nitiss. Chýbať nebude Block, ktorý nastupuje sezónu s Andreasom Bakkerudom za Hoonigan Racing Ford. Petter Solberg vymenil auto a spolu s Kristofferssonom bude jazdiť na VW o ďalší titul. Po Ekstromovi sa do WRX posadil ďalší „DTM-kár" Timo Scheider. Za tím Peugeot-Hansen sú na titul nadržaní Loeb aj obaja Hansenovci a zabúdať by sme nemali ani Timerzyanova s Baumanisom štartujúcich za tím Stard Ford. Sezóna šzačína posledný marcový víkend v Barcelone a už teraz sa na to môžeme tešiť.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri