Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Karting

Marcel Liedl ide štvrtýkrát na Majstrovstvá sveta v motokárach KWC

Saturday, 28. 04. 2018 - 11:49, Public relations   

Marcel Liedl ide štvrtýkrát na Majstrovstvá sveta v motokárach KWC

Indoorové Majstrovstvá sveta v motokárach, Kart World Championship (KWC) sa po niekoľkých ročníkov v Stredomorí presúvajú na druhý koniec Európy, na severozápad Poľska do mesta Štetín. V siedmom najväčšom poľskom meste budú najlepší jazdci z celého sveta bojovať o titul Majstra sveta od 25. do 29. Júla 2018. Marcel Liedl štartuje na KWC pravidelne od roku 2015 a aj tento rok si zmeria sily so svetovou špičkou.

2018-marcel-liedl-kwc-04.jpg

Marcel vie, že v Poľsku budú všetky preteky náročné, pretože konkurencia je veľmi silná. V Štetíne bude štartovať 200 jazdcov, ďalší sú na čakacej listine a na KWC sa dostanú, len ak niektorý z pretekárov nebude môcť prísť. Štartová listina obsahuje Majstrov sveta z minulých rokov: Ruben Boutens, Rico Haarbosch, Mathias Grooten. Nebude chýbať ani ostrieľaný rakúsky pretekár Werner Trügler, rýchly Maďar Adrian Janecsko, či veľa domácich pretekárov. Predstavia sa aj jazdci zo zámoria, napríklad z Chile alebo Brazílie. Svoju premiéru je na KWC odbijú aj špičkoví českí jazdci ako Dominik Šurýn, či Tomáš Cagaš. Slovenské farby bude okrem Marcela Liedla hájiť aj Andrej Haluška, ktorý si KWC vyskúšal aj minulý rok.

Na pretekárov čaká vyše 500 m dlhá dráha v Silver Hotel a Gokart centre Štetín, ktorá sa radí medzi najlepšie motokárové haly v Poľsku. Pre jazdcov pripravia motokáry Rimo Evo 6 s motorom Honda a výkonom 11 k. Formát šampionátu zahŕňa 8 kvalifikačných 20-minútových pretekov, z ktorých sa 7 najlepších výsledkov započítava do celkového hodnotenia. Najlepších 64 jazdcov postúpi do semifinálových pretekov s dĺžkou 30 minút. Top 16 jazdcov si to potom rozdá v 45-minútovom veľkom finále. Pretekár, ktorý nazbiera najviac bodov sa stane novým Majstrom sveta v halových motokárach.

2018-marcel-liedl-kwc-09.jpg

Marcel Liedl v minulosti vybojoval bronz v kvalifikačných pretekoch. Aj tento rok sa na KWC tvrdo pripravuje a pokúsi sa nadviazať na úspechy z minulosti. Marcela na Majstrovstvách sveta v halových motokárach podporujú SOOP, Todos, DQS Automotive, Presskam, Alcohol Killer, Max60, Detail Art, Rádio Aktual a TopSpeed.sk.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri