Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  ERC

Lukyanukova šanca na obhajobu stále žije

Saturday, 09. 11. 2019 - 23:32, Ľuboš Kašický   

Lukyanukova šanca na obhajobu stále žije

Po prvej etape maďarského podniku, ktorý uzatvára tohtoročný európsky šampionát, vedia Alex Lukyanuk pred Chrisom Ingramom. Poliak Habaj v sobotu odstúpil a jeho šance sú preč.

 

Vo veľkom štýle odjazdil na šmykľavom maďarskom asfalte Rus Alex Lukyanuk so svojim spolujazdcom Alexom Arnautov (Citroen C3 R5). Moskovská posádka vyhrala štyri merané úseky, keď sa jej nedarilo iba na dvoch prejazdoch dvadsaťkilometrového Újhuta – Nyíri. Prvýkrát o osem desatin bol rýchlejší domáci Ferenc Vincze junior (Fabia R5) a pri druhom prejazde mala ruská posádka pomalý defekt. Napriek tomu nocuje so 44 sekundovým náskokom pred anglickou posádou. „Nuž neviem, či je lepšie byť vpredu. Asi je to horšie,“ uvažoval nahlas svojský Lukyanuk. „Aj dnes sme mali problémy s priľnavosťou a to sme išli na suchu. Zajtra to bude na mokrej trati šmýkať ešte viac.“

Na rozdiel od ruskej posádky, ktorá sa do toho dnes obula nechcela nechať nič na náhodu, sa britská posádka Chris Ingram a Ross Whittock (Škoda Fabia R5) rozhodla príliš neriskovať. „Vždy je to ťažké, ale toto je viac náročnejšie ako zvyčajne,“ tvrdil hlavný ašpirant na tohtoročný titul, Ingram, ktorý obul v sobotu vpredu suché gumy a dozadu dal mokré. „Ideme podľa plánu a našim plánom je vyhnúť sa problémom a ísť čisto.“ No a zatiaľ sa to darí, lebo druhé miesto znamená stále väčšiu šancu na titul, než majú jeho súperi.

Tibor Szabosi;c30i1425-28.jpg

Tretí kandidát na titul, Poliak Lukasz Habaj, havaroval už v piatok ráno na shakedowne a jeho tímu sa podaril malý zázrak, že jeho auto stihli pripraviť na štart. Lenže Habaj nestačil držať tempo. „Príliš sa to šmýka a ideme príliš opatrne,“ krútil nespokojne hlavou Poliak, ktorý však ani nedošiel do cieľa etapy, keď musel v predposlednom úseku odstúpiť s poškodeným závesom. Jeho šance tak definitívne spľasli.

low-ingram.jpg

V nedeľu pokračuje finále európskeho šampionátu druhou etapou, ktorá má na porgrame sedem meraných úsekov (101 km). Štartuje sa dopoludnia o deviatej a cieľ je okolo osemnástej hodiny. Predpovede hlásia dážď a všetko sa ešte môže pomiešať. Rozhodne najbližšie k titulu je však stále Chris Ingram.

low-lukyanuk.jpg

Výsledky prvej etapy Rally Hungary 2019 (107,14 km)
1. Alexey Lukyanuk (RUS)/Alexey Arnautov (RUS) Citroën C3 R5 1h06m39.4s
2. Chris Ingram (GBR)/Ross Whittock (GBR) ŠKODA Fabia R5 +44.4s
3. Frigyes Turán (HUN)/László Bagaméri (HUN) ŠKODA Fabia R5 +1m05.6s
4. Filip Mareš (CZE)/Jan Hloušek (CZE) ŠKODA Fabia R5 +1m12.4s
5. Callum Devine (IRL)/Brian Hoy (IRL) Hyundai i20 R5 +3m39.5s
6. Norbert Herczig (HUN)/Ramón Ferencz (HUN) Volkswagen Polo GTI R5 +4m25.0s
7. Pál Lovász (HUN)/Tamás Kürti (HUN) ŠKODA Fabia R5 +5m03.1s
8. Albert von Thurn und Taxis (DEU)/Bernhard Ettel (AUT) ŠKODA Fabia R5 +5m39.0s
9. Sean Johnston (USA)/Alex Kihurani (USA) Citroën C3 R5 +6m04.4s
10. Erik Cais (CZE)/Jindřiška Žáková (CZE) Ford Fiesta R2T +8m14.4s
...
FIA ERC3: Erik Cais (CZE)/Jindřiška Žáková (CZE) Ford Fiesta R2T
ERC Ladies’ Trophy: Ekaterina Stratieva (BGR) Peugeot 208 R2



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri