Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  ERC

Lukyanuk vyhral na Azoroch. Koči utrhol koleso

Saturday, 24. 03. 2018 - 20:18, Ľuboš Kašický   

Lukyanuk vyhral na Azoroch. Koči utrhol koleso

Ruská raketa Lukyanuk si vybudoval veľký náskok, ktorý v závere ohrozovali problémy s brzdami. Alexej však ustál aj tento problém.

 

Nádhernú súťaž odjazdil tento víkend na Azorských ostrovoch Rus Alexej Lukyanuk (Fiesta R5) a zaslúžene zvíťazil v úvodnom podniku Majstrovstiev Európy. Na jeho spanilej jazde ho v sobotu nezastavili ani problémy s brzdami, pre ktoré na poslednom meranom úseku stratil až tridsaťšesť sekúnd! „Snažili sme sa, ako sme najlepšie vedeli. Som šťastný a ďakujem celému tímu a partnerom. Všetci odviedli super prácu," neskrýval dojatie korunný princ, ktorý vykročil za svojim prvým európskym titulom.

luky3.jpg

Lukyanuk dnes hneď ráno vyhral prvé dve eresky a upevnil si priebežné vedenie, ktoré už po zvyšok dňa len kontroloval. Pred posledným meraným úsekom mal náskok takmer päťdesiat sekúnd a polminútová strata po problémoch s brzdami ho už o vedenie nepripravila. Rus zvíťazil nakoniec o štvrť minúty pred domácim Ricardom Mourom (Fabia R5). „Alexej odjazdil famóznu rely. My sme mali niekoľko krízoviek, no ustáli sme to a využili sme potenciál výborného auta," povedal Moura.

de2-2.jpg

Na treťom mieste skončil tentoraz vlaňajší víťaz Bruno Magalhaes (Fabia R5). „Chceli sme útočiť, no obuli sme nesprávne pneumatiky. Rely bola dobrá, no urobili sme zopár chýb. Ukázali sme však, že máme rýchlosť a vieme držať tempo. Verím, že nabudúce to bude ešte lepší výsledok," netajil vieru Magalhaes.

koci5.jpg

Napínavý súboj sme videli aj v ERC Junior U28, kde sa o víťazstvo až do poslednej eresky pasoval Košičan Martin Koči (Fabia R5) s Angličanom Chrisom Ingramom (Fabia R5). Obaja sa počas celej druhej etapy striedali vo vedení, no súboj skončil predčasne už v polovici posledného meraného úseku, keď Koči mal incident. „Martin utrhol koleso. Boli sme pod tlakom, ale ustáli sme to. Z výsledku sa naozaj teším," priznal víťaz súťaže pre pilotov do 28 rokov na vozidlách R5. Ingram sa navyše radoval aj z pekných bodov za štvrté miesto v absolútnom hodnotení.

res-leg2-5.jpg

Úvodný podnik Majstrovstiev Európy v rely teda rozdal karty no nového roka. Druhým podujatím sezóny bude začiatkom mája súťaž na Kanárskych ostrovoch (3. - 5.mája), kde by sme okrem Kočiho (Škoda Slovakia Motorsport) mohli na štarte vidieť aj Grzyba z Rufa Sport tímu.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri