Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  ERC

Lukyanuk bezpečne vedie po prvej etape

Saturday, 24. 03. 2018 - 06:00, Ľuboš Kašický   

Lukyanuk bezpečne vedie po prvej etape

Piatková zvyšná časť prvej etapy rozdala karty a rozdiely na čele naznačujú, aké môže byť konečné poradie po sobotňajšej druhej etape.

 


Rozbehnutého a po uvoľnenom Kajetanowiczovom tróne túžiaceho Lukyanuka na Azorských ostrovoch môže zastaviť len vlastná chyba. Nezabránila mu v tom ani hmla na RS6-ke a ani kravy, ktoré blokovali trať na ikonickom najdlhšom meranom úseku rely Sete Cidades. Rus zajazdil v piatok najrýchlejšie na troch meraných úsekoch (zo šiestich) a vybudoval si viac, ako dvadsaťsekundový náskok na najbližšieho prenasledovateľa Ricarda Moura (Fabia R5). Portugalčan mal navyše na RS5 defekt a s Lukyanukom stratil tesný kontakt. Na tretie miesto sa neustálym zlepšovaním posunul druhý domáci hrdina, Bruno Magalhaes Fabia R5).

luky2-day2.jpg

„Bol to vydarený deň. Nemusel som ísť na doraz, neurobil som žiadne chyby a zvýšil som svoj náskok," bilancoval Lukyanuk (Fiesta R5). „V úvode posledného úseku sme na trati stretli kravy, ale na zvyšku sme to dobehli. Máme drobné technické problémy, ale nemuseli sme tlačiť a máme to pod kontrolou."

griebel1.jpg

Nás pochopiteľne najviac zaujímal Martin Koči, ktorý s Filipom Schovánkom (Fabia R5) nocovali vo štvrtok na peknom treťom mieste. Piatok sa im už tak evidentne nedarilo a klesli na piate miesto. Vyzerá to, že im nesadla 24-kilometrová Sete Cidades, pretože po prvom prejazde ich o bronz pripravil rozbehnutý Chris Ingram (Fabia R5) a na druhom prejazde ikonickej azorskej eresky im znova Angličan vrátil porážku zo sedmičky, kde ho trápili gumy. Medzitým sa však pred Kočiho dostal aj Bruno Magalhaes, ktorý vyhral posledné dva merané úseky a teraz Portugalčan nocuje, ako bronzový.

ingram1.jpg

„Nebolo to pre mňa dnes ľahké," priznáva Bruno Magalhaes. „No tlačil som, ako som vedel a auto to vydržalo." Takže poradie pred štartom sobotňajšej druhej etapy je Lukyanuk, Moura, Magalhaes, Ingram a Koči. Dodajme, že Košičan štartuje aj kategórii ERC Junior U28, kde sa o víťazstvo pasuje práve s Ingramom.

koci4-day2.jpg

Sobota zakončí tohtoročnú Azorskú rely trojicou ďalších meraných úsekov, ktoré si posádky znova dajú dvakrát. Ako to dopadlo, by sme mali vedieť ešte v sobotu večer.

res-leg1b.jpg

 

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri