Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

LAMA RACING vstupuje do druhej sezóny

Monday, 11. 03. 2019 - 12:55, Ľuboš Kašický   

LAMA RACING vstupuje do druhej sezóny

Dubnický tím LAMA RACING sa na scéne slovenského automobilového športu objavil iba vlani, no hneď dal o sebe výrazne vedieť v pretekoch automobilov do vrchu. V nadchádzajúcej novej sezóne 2019 chce však tím Braňa Mička popri kopcoch absolvovať aj premiérovú rely sezónu.

 

„Nebudem tajiť, že minuloročný debut na štyroch kolesách bol naozaj veľmi náročný,“ priznáva Braňo Mičko. „Nejaké skúsenosti som síce mal už na dvoch kolesách, no automobilový šport je zasa o niečom inom. Odznova som sa musel učiť mnohým veciam, no bola to veľká výzva a veľmi ma to chytilo. Keď sme potom na konci roka bilancovali, tak som dospel jednoznačne k záveru, že v pretekaní budeme pokračovať. Okrem pretekov automobilov do vrchu som si v závere vlaňajšej sezóny vyskúšal aj automobilové súťaže a to ma úplne dostalo. V našej druhej sezóne na štyroch kolesách sme sa preto rozhodli, že absolvujeme nielen MSR PAV, ale súbežne aj celú sezónu MSR v rely. Je to nová veľká výzva a veľmi sa na ňu teším nielen ja, ale aj celý náš tím.“

Tibor Szabosi;asf-8686a.jpg

A tím LAMA RACING sa na sezónu 2019 pripravil naozaj veľmi zodpovedne. „Máme nové auto Mitsubishi Lancer s ktorým absolvujeme kopce aj rely súťaže. Pre každú disciplínu sme vyzbrojení správnymi komponentmi na prenastavenie auta a verím, že sa to prejaví aj vo výsledkoch,“ pokračuje Mičko, ktorému spolujazdca na rely súťažiach bude robiť Peter Baran. Posádka bude štartovať v slovenskom rely šampionáte v silno obsadenej Triede 3.

Tibor Szabosi;c30i9675-11.jpg

V pretekoch automobilov do vrchu, vedľa Braňa Mička (35 r.) štartujúceho v Skupine N, posilní tím LAMA RACING tiež Marek Húska. Ten sa vo farbách tímu objavil už vlani, keď absolvoval sezónu AutoSlalomShow Cupu a v závere si premiérovo strihol aj MSR PAV na Ostrej Lúke pri Zvolene. V sezóne 2019 čaká na Húsku kompletná premiérová sezóna na slovenských kopcoch, kde bude štartovať so Škodou Felícia. „Spolupráca s Marekom je súčasťou našej filozofie vybudovať dobre fungujúci pretekársky tím, ktorý sa časom možno rozrastie aj o ďalších pretekárov,“ naznačuje Mičko dobrú správu pre slovenský automobilový šport. Všetko si však žiada správny čas.

lama-racing-lancer-fin-02.jpg

„Nemáme veľké oči a uvedomujeme si, že sme stále ešte na začiatku,“ skromne sa zamýšľa nad ambíciami do novej sezóny 2019 duša celého tímu LAMA RACING, Dubničan Braňo Mičko. „V kopcovej sezóne už môžeme stavať na skúsenostiach z vlaňajška, kedy bolo pre nás všetko úplne nové. Teraz už vieme do čoho ideme. Poznáme trate a veríme, že sa nám bude dariť minimálne tak dobre ako vlani. Pokiaľ ide o štart v rely sezóne, tak tam vstupujeme s veľkou pokorou. Chceme sa čo najviac naučiť a získať nové skúsenosti. Nekladieme si žiadne ambície na umiestnenie. Dôležité je odjazdiť čo najviac súťažných kilometrov, aby som sa mohol čo najlepšie zžiť s autom a porozumieť mu.“

lama-racing-skoda-felicia-03.jpg

Sezónu 2019 LAMA RACING tím začína štartom na úvodnom rely podniku MSR, ktorý štartuje spoločnou súťažou s českým „majstrákom“ vo Valašskom Meziříčí v závere marca (29. - 31. 3. 2019). Kopcový šampionát MSR PAV 2019 začína sezónu o mesiac neskôr rakúskym podnikom v Rechbergu (26. – 28. apríla 2019).

Ľuboš Kašický

lama-racing33.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri