Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Taliansko

Kubica úspešne operovaný, mimo bude najmenej rok - aktualizované

Tuesday, 08. 02. 2011 - 13:20, Katarína Ďurecová   

Kubica úspešne operovaný, mimo bude najmenej rok - aktualizované

Po Kubicovej ťažkej havárii na Rallye Ronde di Andora sa vynorili rôzne informácie o jeho zdravotnom stave a o stave jeho zranení. Našťastie sa najhoršie obavy nepotvrdili a vypadá to tak, že možnosť amputácie Kubicovej ruky je zažehnaná a že sa, pokiaľ nenastanú nečakané komplikácie, poľský pilot F1 plne zotaví.

„Situácia bola vážna, jednou z možností bola aj amputácia ruky. Najskôr sme sa snažili dať dokopy kosti, potom sme sa venovali nervom a svalom. Operácia ale prebehla úspešne. Nedokážem predpovedať budúci vývoj, ale som optimistom, že pacientova ruka bude opäť plne funkčná a možno bude možné, aby pacient pokračoval v pretekaní. Všetko si ale vyžiada veľa času. Rehabilitácia bude trvať najmenej rok", vyjadril sa doktor Mario Igor Rossello, ktorý Kubicu operoval.

static.ivg.it;

Kubica teda utrpel viacnásobné zlomeniny ruky, zápästia a nohy a taktiež aj vnútorné krvácanie a prinajmenšom túto sezónu ho, bohužiaľ, za volantom neuvidíme. V súvislosti s touto informáciou sa už začalo hovoriť aj o jeho možnej náhrade v tíme Lotus Renault. Zatiaľ najviac spomínanými menami sú Bruno Senna a Romain Grosjean, ale hovorí sa aj o angažovaní iného - skúsenejšieho pilota.

Martin Trenkler;4535385591.jpg

Na správu o Kubicovej nehode reagovali aj jeho kolegovia z F1, skoré uzdravenie mu prostredníctvom sociálnej siete twitter zapriali Sébastien Buemi, Nick Heidfeld, Vitalij Petrov, Rubens Barichello, Jenson Button a iní. Fernando Alonso sa dokonca osobne vypravil do nemocnice a Kubicu navštívil.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri