Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

KUBICA má bod!?! Alfy Romeo penalizovali

Monday, 29. 07. 2019 - 19:19, Ľuboš Kašický   

KUBICA má bod!?! Alfy Romeo penalizovali

Nemecký chaos pokračuje. Komisárom nestačil argument Alfy Romeo, ktorá využila viac nepovolenej trakcie a dostala trest. Na body tak poskočili Hamilton aj Kubica!

 

Podstatou je porušenie článku 27.1, ktorý je o využívaní krútiaceho momentu spojky počas štartu pretekov tak, ako je zadefinované v Dodatku Športových pravidiel článok 27.1 a Technických pravidiel článok 9.3 (kontrola trakcie) na sezónu 2019. Podľa komisárov je to nepovolená technická pomoc, ktorá pilotov tímu Alfa Romeo zvýhodnila a preto dostali tridsať sekundovú penalizáciu, ktorá je obdobou trestu Stpo and Go počas pretekov.

Ivan Olle;nagy-f1-hockenheim-sunday-27.jpg

Tím Alfa Romeo sa odvolal, hoci jeho argumenty komisári zmietli už teraz zo stola. Räikkonen tak prišiel o siedme a Giovinazzi o ôsme miesto. Poradie sa teda posunulo a na bodu sa okrem Hamiltona nečakane prvýkrát v sezóne dostal aj jeden z williamsov. Šokujúco je to Poliak Robert Kubica, ktorý pravidelne jazdí na chvoste štartového poľa. A takto teraz pred Hungaroringom vyzerá aj bodová tabuľka.

standings-uprava.jpg

Ivan Olle;nagy-f1-hockenheim-sunday-28.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri