Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Kubica končí! HAAS potvrdil pilotov aj na ďalšiu sezónu

Friday, 20. 09. 2019 - 08:19, Ľuboš Kašický   

Kubica končí! HAAS potvrdil pilotov aj na ďalšiu sezónu

Prestupový kolotoč v F1 vrcholí a dejú sa celkom prekvapivé veci. Americký Haas potvrdil diskutovaného Grosjeana a Kubica prehlásil, že vo Williamse končí. Ako to je?

 

V špičkových tímoch majú jasno, kto bude v kokpite v nasledujúcej sezóne a teraz sa hrá už iba o „drobky“ v slabších tímoch. Prvou prekvapivou správou bolo nedávne oznámenia Renaultu nepokračovať v spolupráci so skúseným Nicom Hulkenbergom. Nemec má v paddocku dobré meno a pre vývoj auta vie byť užitočný. Sporný diktátor Cyril Abiteboul však dal prednosť mladého Oconovi, ktorého pustil z pazúrov Mercedesu (mimochodom „strieborní“ potvrdili vedľa Hamiltona aj Bottasa na ďalší rok). Pre Hulkenberga je to zlé a čakalo sa, že pôjde do perspektívneho amerického tímu Haas Racing. Ten však pred veľkou cenou v Singapure oznámil, že si necháva naďalej obidvoch súčasných pilotov. Je to prekvapenie po tom, čo sa očakával odchod pre Grosjeana. A je to prekvapenie pre zaskočeného Nemca, ktorý v kokpit v americkom tíme začínal veriť.

Ivan Olle;nagy-f1-hungaroring-sunday-11.jpg

Tento týždeň však prišla správa aj z Grove, keď sám Poliak Robert Kubica prehlásil, že po skončení sezóny 2019 s tímom Williams končí. Naznačuje, že stále chce zostať v F1, ale s Williamsom to nebolo to pravé orechové, no zdôrazňuje, že si treba uvedomiť cenu jeho ťažko vybojovaného návratu. Natíska sa však otázka, či je to voľba Poliaka, či voľba Williamsu. To sa však dozvieme neskôr. Teraz sa hrajú na diplomatov obe strany. Každopádne sa však uvoľňuje miesto a je to ďalšia príležitosť pre skúseného Hulkenberga. Ten by svojimi skúsenosťami mohol svojmu bývalému tímu pomôcť. Otázne však je, či Williams uprednostní know-how alebo peniaze niekoho iného. (V hre je aj mladý Latifi).

Ivan Olle;nagy-f1-hungaroring-sunday-26.jpg

Ak sa však Hulkovi nepodarí ani Grove, aké možnosti mu ešte ostanú? Najzaujímavejšie je to v RedBulle, kde stále nepotvrdili nikoho vedľa istého Verstappena, no „býčkovia“ majú vlastný plný košiar mladíkov a tak asi cesta nevedie. Rovnaké to je aj v ich juniorke – Toro Rosso. Voľno potom ostáva iba v spomínanom WIlliamse, kde isté to má iba Russell a v Alfe Romeo, kde síce potvrdili Giovinazziho a Kimi by mal ostať aj v ďalšej sezóne, no isté to byť nemusí. Je teda celkom možné, že na nielen na Kubicu, ale ani na Hulkenberga sa miesto v sezóne 2020 už nenájde. Bude sa musieť čakať do roku 2021, kde sa uvoľní hneď niekoľko kokpitov (aj v špičkových tímoch). Dovtedy bude voľné asi iba miesto testovacieho pilota.

Ivan Olle;nagy-f1-hungaroring-sunday-104.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri