Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Motormedia  »  Predstavujeme

Kto chce beštiu, ktorá sa tvári, ako baránok?

Tuesday, 09. 10. 2018 - 20:00, Ľuboš Kašický   

Kto chce beštiu, ktorá sa tvári, ako baránok?

Na prebiehajúcom autosalóne v Paríži automobilka ŠKODA ohuruje novým SUV ŠKODA KODIAQ RS. „Pozrime sa mu na kolieska".


ŠKODA KODIAQ RS je dôkazom, že priestrannosť, praktickosť a športového ducha možno úspešne spojiť. Značka ŠKODA predstavila v Paríži svetu nové SUV ŠKODA KODIAQ RS, ktoré nemožno prehliadnuť. Široko rozkročené auto na 20 palcových kolesách z ľahkej zliatiny Xtreme priťahuje pozornosť už z diaľky. „Veľmi športový a maskulínny charakter je zjavný už na prvý pohľad. Centrálnym bodom širokej prednej časti s výrazným pruhom objemnej kapoty motora je logo ŠKODA," vraví vedúci tímu dizajnérov, ktorí pracovali na exteriéroch, Karl Neuhold.

kod01.jpg

Pre KODIAQ RS je špecifický predný aj zadný nárazník vo farbe karosérie a s doplnkami kontrastnej farby. Predný nárazník má integrovaný spoiler a v zadnom nárazníku je pruh odraziek a viditeľné koncovku výfuku. Vpredu aj vzady žiaria Full LED svetlá s typickým svetelným podpisom modelu KODIAQ a s vysokým výkonom.

kod06.jpg

„Dokonalá bočná línia vozidla ŠKODA KODIA RS naznačuje dynamický charakter auta. Najšportovejšia verzia má lišty okolo bočných okien a spätných zrkadiel v čiernej lesklej farbe v akej sú aj výrazné hliníkové strešné nosiče," približuje ďalšie detaily Neuhold.

kod02.jpg

Najrýchlejšia verzia SUV ŠKODA KODIAQ RS predstavuje aj nové RS logo, kde je písmeno V (na znak víťazstva) v červenej farbe. Doteraz používaná farebná kombinácia VRS bola čierna, červená a zelená farba. Tento nový znak nájdeme na prednej maske a na zadných dverách. V interiéry je na spodnej časti volantu, hlavici radiacej páky automatickej prevodovky DSG, na opierkach športových sedadiel a tiež, ako uvítacie logo obrazovky infotaiment systému.

kod05.jpg

Srdcom modelu ŠKODA KODIA RS je nový štvorvalcový bi-turbodiesel 2.0 BiTDI, ktorý vďaka sekvenčnému plneniu dvojicou turbodúchadiel dosahuje výkon 176 kW a točivý moment 500 Nm. Táto sila robí z rodinného KODIAQa RS neskutočne výkonné vozidlo. Z nuly dokáže vystreliť na 100 km/h len za sedem sekúnd a zvládne hravo rýchlosť 220 km/h. Celý zážitok umocňuje navyše zvuk Dynamic Sound Boostu. Motor 2.0 BiTDI je kombinovaný s bleskurýchlou sedemstupňovou automatickou prevodovkou DSG, prenášajúcou výkon na všetky štyri kolesá vďaka inteligentnému pohonu ŠKODA 4x4. Ten pracuje automaticky na základe jazdných dát a nepretržite distribuuje krútiaci moment medzi nápravy aj jednotlivé kolesá. Takto je zaistená dokonalá trakcia v každej situácii a za každých podmienok.

kod03.jpg

Mimochodom, zážitok z jazdy si môže vodič umocniť voľbou jazdného režimu cez Driving Mode Select v kombinácii s adaptívnym podvozkom DCC. Ten dokáže ŠKODU KODIAQ RS premeniť z pokojného rodinného autíčka na nabudeného športovca.

kod04.jpg

kod08.jpg

kod07.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri