Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Poľsko

Kolčákove predčasné odstúpenie na Valvoline Rajd Malopolski 2024

Sunday, 09. 06. 2024 - 20:56, Miroslav Majláth   

Kolčákove predčasné odstúpenie na Valvoline Rajd Malopolski 2024

Po víťazstve na Rallye Tatry smeroval Robo Kolčák s Emilom Horniačkom na poľskú súťaž Valavoline Rajd Malopolski 2024. Jeho poľský debut však nedopadol podľa očakávaní.

 

Chooligan Racing Team

Samotná súťaž v okolí poľského mesta Wadowice nezačala pre slovenskú posádku práve najlepšie. Už po sto metroch na shakedowne totiž dostali defekt a navyše sa Robo dosť zľakol betónových antikatov. Následne už pred štartom prvého meraného úseku boli svedkami nehody jedného zo súťažných vozidiel. Toto všetko vôbec neprispelo k dobrej pohode v kokpite Škody Fabia RS Rally2 a poriadne sa to podpísalo na Robovej psychike. Samozrejme „keď ide karta“ tak prišli aj ďalšie menšie, či väčšie problémy.

Chooligan Racing Team

„Nie každý deň sú Vianoce. Tak by som asi v krátkosti vystihol moju debutovú súťaž v Poľsku. Po tom všetkom čo sa stalo, som sa doslova zľakol, keď ma v rýchlosti asi stoosemdesiat kilometrov za hodinu na jednom z horizontov rozhádzalo a následne som zistil, že nám nefungujú brzdy. Po tomto všetkom som zvolil zlé obutie na nočné rýchlostky, kedy auto vôbec nechcelo zatáčať. No proste všetko bolo zlé a niektoré momenty ešte horšie. Nie celkom dobre fungujúca spojka navyše začala prehrievať brzdovú kvapalinu a my sme sa v meste veľakrát museli pohýnať len cez štartér. Prehrievajúca kvapalina navyše už pred štartom „odrovnala“ brzdy a tak sme sa snažili ísť s rozumom a čo najmenej ublížiť autu. To sa nám nakoniec aj podarilo, ale potom som si uvedomil, že máme doma deti a nemá význam zbytočne riskovať, tak sme radšej odstúpili predčasne zo súťaže.

Chooligan Racing Team

Na druhej strane sme urobili zase poriadny krok dopredu, zlepšili sme rozpis a najazdili v ťažkých podmienkach množstvo užitočných kilometrov. Ďakujem mechanikom, že mali chuť so mnou bojovať, ako aj partnerom za podporu. Našim odstúpením sme ušetrili techniku a už sa tešíme na ďalšiu súťaž. Budeme bojovať na pre nás podstatnejších súťažiach,“ opísal dianie na Valvoline Rajd Malopolski 2024 Róbert Kolčák.

Chooligan Racing Team

Roba a jeho Chooligan Racing Team budeme mať možnosť opäť sledovať priamo v akcii koncom mesiaca jún v rámci Rally Prešov 2024.

Chooligan Racing Team

Miro Majláth  



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri