Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rallycross

Kalendár WRX 2020

Thursday, 31. 10. 2019 - 18:00, Ľuboš Kašický   

Kalendár WRX 2020

Už poznáme aj nový kalendár sezóny FIA World Rallycross Championship. Uvidíme ho aj na ikonickom Nurburgringu, no vracia sa aj na portugalské Montalegre.

 

Pred pár rokmi tak nádejný nový šampionát sa vlani dostal do krízy a FIA mu svojim „elektrickým zámerom“ príliš nepomohla. Odišli značky aj mená a divácky veľmi atraktívny šampionát bojuje o svoju budúcnosť. Nuž, snáď sa všetko na dobré obráti.

wrx-2020-kalendar.jpg

Nový kalendár, ktorý je pred schválením FIA, má jedenásť podnikov a dve miesta konania ešte musí potvrdiť federácia. Okrem tradičných Euro Supercar a Super 1600 sa prvýkrát stane súčasťou aj Projekt E, ktorý má uviesť a vyskúšať Rallycross „na batérky“. Šampionát začína v Barcelone už v polovici apríla 2020 a končí sa v Kapskom meste v polovici novembra. Zaujímavé je spájanie so svetovo známymi okruhmi ako Spa, Nurburgring, Barcelona, či Yas Marina. Rozhodne je však dobré, že sa stále držia tradičné trate akými sú nórske peklo Hell, švédsky Holjes, francúzsky Loheac, či portugalské Montalegre.

wrxba6.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri