Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Juraj Varga v polovici 48 hodinovej etapy na štvrtom mieste v Quadoch

Thursday, 11. 01. 2024 - 16:59, Miroslav Majláth   

Juraj Varga v polovici 48 hodinovej etapy na štvrtom mieste v Quadoch

Dva dni v púšti, bez sprievodu, ale aj signálu. Taká je 48 hodinová etapa, tohtoročná novinka na Rally Dakar. Slovák Juraj Varga v jej polovici okupuje priebežne štvrté miesto.

 

Varga Motorsport Team

Štyridsaťosem hodinová etapa obsahuje celkovo osemsto kilometrov, ale aj viac ako päťstopäťdesiat kilometrov v ktorých sa súťažiacim meria čas. Na zvládnutie tejto nádielky majú súťažiaci dohromady dva dni, pričom v prvom dni musia úderom 16-tej hodiny odstaviť v najbližšom bivaku. Tých je pozdĺž celej trate rozmiestnených hneď sedem. Slovák Juraj Varga v priebehu prvého dňa 48 hodinovej etapy zvládol odjazdiť približne tristopäťdesiat ostrých kilometrov, pričom svoj Quad odstavil v bivaku s označením „C“. V priebežnom poradí mu v 48 hodinovej etape patrí štvrté miesto.

Varga Motorsport Team

„Organizátori rozdelili šiestu etapu do dvoch súťažných dní a tak dnes budeme spať sami v púšti, bez asistencie a bez servisu. Trať 48 hodinovky vedie prevažne cez piesok a duny, takže je to opäť rýchla etapa, ktorá môjmu Raptorovi síce až tak nevyhovuje, ale darilo sa mi držať celú etapu svoje tempo. Stále sme iba v polovici 46. Rally Dakar 2024, pričom pred nami sú ešte navigačné etapy. Tie mi vyhovujú viac," zhodnotil Juraj Varga.

Varga Motorsport Team

Zajtra, 12.1.2024 na súťažiacich čaká druhá polovica 48 hodinovej etapy. O jej výsledku vás budeme opäť informovať.

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri