Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Juraj Varga sa na Quade predstaví ako prvý Slovák na Desafio Ruta 40 v Argentíne

Monday, 21. 08. 2023 - 20:01, Miroslav Majláth   

Juraj Varga sa na Quade predstaví ako prvý Slovák na Desafio Ruta 40 v Argentíne

Štvrté kolo svetového šampionátu v Cross Country Rally odštartuje v Argentíne na podujatí Desafio Ruta 40 za účasti Slováka Juraja Vargu.

 

Varga motorsport

Najúspešnejší Slovák v kategórii Quad, Juraj Varga sa predstaví ako prvý slovenský zástupca na vzdialenej Desafio Ruta 40 v Argentíne. V rámci podujatia v južnej Amerike sa pripojí k jednému zo špičkových argentínskych tímov. V rovnakom tíme bude jazdiť aj Manuel Andújar, víťaz Rally Dakar z roku 2021. Samotná súťaž, ako sme už v úvode spomínali, je zaradená ako štvrté podujatie Majstrovstiev sveta v Cross Country Rally 2023.

Desafio Ruta 40

V jej itinerári je naplánovaných päť samostatných etáp a je celková trať bude merať takmer dvetisícosemsto kilometrov. V tomto počte je započítaných aj viac ako tisícpäťsto selektívnych sekcií, čiže meraných úsekov. Desafio Ruta 40 je najdlhšia súťaž aká sa vôbec v Južnej Amerike jazdí. Je súčasťou svetového šampionátu, kam patria podujatia Rally Dakar, či Rallye du Moroc. Navyše to bude prvý štart slovenského jazdca na štvorkolke v histórii tohto argentínskeho podujatia, ba možno aj prvý štart Slováka vôbec.

Varga motorsport

„Pre mňa to bude veľmi zaujímavé aj z toho dôvodu, že prvýkrát pôjdem nie na svojej štvorkolke, ale na tímovej. Jedná sa o jeden z kvalitných argentínskych tímov, kde po mojom boku bude zároveň štartovať aj Argentínčan Manuel Andújar, ktorý v roku 2021 vyhral Rally Dakar. Čo sa týka techniky, tím sľúbil, že obaja budeme mať rovnako kvalitnú techniku, tak dúfam, že sa tak aj stane.

Varga motorsport

Do Argentíny idem hlavne z dôvodu, že práve z tejto krajiny pochádzajú najlepší svetoví jazdci na štvorkolkách. Chcem sa s nimi porovnať, keďže práve na tejto súťaži budú štartovať všetci jazdci z Južnej Ameriky, ktorí budú neskôr štartovať aj na Dakare. Jazdiť s nimi na ich domácich tratiach bude veľmi poučné a predpokladám, že ma to posunie o kusisko ďalej. Verím, že získam množstvo nových skúseností, navyše ako už viem, pôjdem prvýkrát na cudzej štvorkolke. Som zvedavý na porovnanie s mojou a zároveň budem mať aj možnosť zistiť čo na mojej štvorkolke vieme ešte vylepšiť.

Varga motorsport

Navyše budem mať tréning aj s elektronickým roadbookom. Desafio Ruta 40 totiž zabezpečuje tá istá spoločnosť ktorá zabezpečuje aj Rally Dakar, takže tu bude všetko rovnaké ako na Dakare a to je veľké plus. Lepšia príprava asi už ani nemôže byť. Držte palce, nech sa mi v Južnej Amerike všetko podarí zvládnuť,“ vysvetlil Juraj Varga pred odletom do Argentíny.

Varga motorsport

Podujatie Desafio Ruta 40 štartuje v dňoch 28.8. – 1.9.2023 ako štvrté kolo tohtoročných Majstrovstiev sveta v Cross Country Rally. O tom, ako sa bude dariť Slovákovi Jurajovi Vargovi vás budeme samozrejme informovať.

Miro Majláth   



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri