Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Juraj Varga po roku späť na Baja Espaňa Aragón

Thursday, 20. 07. 2023 - 12:22, Miroslav Majláth   

Juraj Varga po roku späť na Baja Espaňa Aragón

Juraj Varga podujatie v Španielsku absolvoval už celkovo trikrát. Žiaľ, vždy ho zradila technika a ani raz nedojazdil až do cieľa. Prelomí v tomto roku smolu?

 

Varga Motorsport Team

Podujatie zaradené do seriálu FIM Bajas World Cup Quad s centrom Teruel, ktoré leží severozápadne od Valencie. O tom, že je toto podujatie veľmi obľúbené svedčí aj fakt, že na aktuálnom ročníku sa zúčastní rekordný počet súťažiacich. Medzi nimi aj Slovák Juraj Varga so štvorkolkou Yamaha 700 Raptor.

Varga Motorsport Team

„Je to najkrajšia Baja aká sa v Európe jazdí. Sú tu náročné trate a je to taká moja srdcovka. Problém je v tom, že je pre mňa akási zakliata. Štartoval som tu už trikrát a ani raz som nedojazdil až do cieľa. Vždy ma zradila technika. V minulom roku to bolo iba deväť kilometrov pred cieľom a navyše z druhého miesta. Verím však, že tú kliatbu už tento rok porazíme a dôjdeme až do cieľa,“ povedal úvodom Juraj Varga.

Varga Motorsport Team

Juraj spoločne so svojim Varga Teamom a mechanikmi vyrazili do Španielska o niekoľko dní skôr. Dôvodom bol test, ktorý si tím naplánoval priamo v dejisku súťaže.

Varga Motorsport Team

„Do Španielska sme vyrazili skôr nielen kvôli testu, ale aj preto aby sme najazdili čo najviac kilometrov v tunajších špecifických podmienkach. Tri dni sme jazdili na nádherných rally tratiach, pričom spoločnosť nám robili aj najsilnejšie tímy. Bolo to fajn, rozjazdil som sa, nejaký čas som venoval aj práci s roadbookom, tak už len dúfam, že všetko vydrží a mne sa bude na trati aj dariť. V tomto roku to bude poriadne náročné, vždy sa totiž súťaž konala v priebehu troch dní, teraz to organizátor natlačil všetko do dvoch dní. Čaká nás viac ako deväťsto kilometrov, výborná konkurencia, ale aj nesmierne úmorné horúce počasie,“ doplnil Juraj Varga.

Varga Motorsport Team

V priebehu štvrtka (20.7.2023) čakajú na všetkých súťažiacich povinné preberania. V piatok a sobotu, čiže 21. – 22.7.2023 už budú súťažiaci bojovať medzi sebou priamo na tratiach. V piatok to najskôr bude prológ a následne jedna dlhá rýchlostná skúška a v sobotu dvojica veľmi dlhých meraných úsekov. Veríme, že Jurajovi Vargovi bude na Baja Espaňa Aragón 2023 šťastena naklonená a dojazdí až do cieľa. Určite vás však o všetkom budeme informovať.

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri