Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Juraj Varga natiahol svoj náskok na treťom mieste o ďalšiu pol hodinu

Tuesday, 16. 01. 2024 - 16:24, Miroslav Majláth   

Juraj Varga natiahol svoj náskok na treťom mieste o ďalšiu pol hodinu

V deviatej etape dojazdil slovenský reprezentant Juraj Varga na treťom mieste. Zároveň však natiahol svoj náskok pred štvrtým v priebežnom poradí.

 

Varga Motorsport Team

Deviata etapa smerujúca z Hai´lu do Al Ula. Meraný úsek meral štyristosedemnásť a dvestodvadsať dva prejazdových kilometrov. Čo sa týka povrchu, ten bol opäť poriadne rozmanitý, pričom najviac prevládal tvrdý zemitý podklad, ale našiel sa aj piesok, duny a samozrejme nesmeli chýbať ani kamene a štrkový podklad, vrátane poriadne šmykľavých drobných kamienkov. V tejto etape Juraj Varga zvolil jazdu na istotu, udržať tretie miesto v priebežnom poradí kategórie Quad, čo sa mu aj podarilo.

Varga Motorsport Team

„Dnešná etapa nebola úplne vhodná pre štvorkoly. Približne na dvojstom kilometri nás začali dobiehať autá, po ktorých ostávali v piesku veľké koľaje. Na štvorkolke som lietal doslova zo strany na stranu, čo bolo naozaj veľmi nepríjemné a ja som sa počas jazdy poriadne narobil. Taktika je z mojej strany jednoznačná, od prvých dvoch jazdcov som veľmi ďaleko, takže sa snažím vylepšiť svoju pozíciu na treťom mieste. Opäť sa mi podarilo navýšiť môj náskok, takže spokojnosť. Ešte nás čakajú tri etapy, z nich dve ťažké a jedna ľahšia, tak dúfam, že všetko pôjde dobre,“ zhodnotil Juraj Varga.

Varga Motorsport Team

Do konca 46. Rally Dakar 2024 ostávajú po dnešku už iba tri etapy. Tá zajtrajšia sa bude konať ako okruh v okolí mesta Al Ula. Súťažiaci pritom budú smerovať okolo monumentálnych skál regiónu Al Ula. Etapa bude opäť mimoriadne náročná na navigáciu a dá sa v nej veľa získať, ale aj stratiť.

Varga Motorsport Team

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri