Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Juraj Varga na ceste do Hai´lu pridal ďalšie tretie miesto

Monday, 15. 01. 2024 - 16:10, Miroslav Majláth   

Juraj Varga na ceste do Hai´lu pridal ďalšie tretie miesto

Ôsma etapa 46. Rally Dakar 2024 opäť poriadne prevetrala zvyšné sily súťažiacich. Tých totiž, po už viac ako týždeň trvajúcich súbojoch poriadne ubúda. Zdá sa však že Juraj Varga má ešte síl dostatok.

 

Varga Motorsport Team

Etapa smerujúca z Al Duwadimi do Hai´lu bola zase trochu iná ako všetky doterajšie. Meraná časť bola totiž rozdelená na dve samostatné sekcie, ktoré medzi sebou spájala asfaltová cesta. Prvá časť trate bola piesková a súťažiaci sa zase museli vysporiadať v nej aj s menšími, či väčšími dunami.

Varga Motorsport Team

Druhá časť bola zase viac o navigácii, pričom smerovala viac, menej stále do kopca a prevýšenie na nej dosiahlo až takmer päťsto metrov. Juraj toto všetko zvládol a do cieľa dojazdil na treťom mieste v kategórii Quad. Rovnaká priečka mu patrí aj v priebežnom poradí.

Varga Motorsport Team

„Nebolo to zlé, ale snažím sa už ísť trochu takticky a držať tot tretie mieso priebežného poradia. To sa mi aj darí, pričom náskok na štvrtého sa mi aj dnes podarilo navýšiť o nejakých desať minút. Musím priznať, že som už dosť unavený, preto sa snažím nerobiť zbytočné chyby a neriskovať. Máme pred sebou ešte štyri veľmi náročné dni,“ povedal Juraj Varga po dojazde do cieľa v meste Hai´l.

Varga Motorsport Team

Ako Juraj povedal, 46. Rally Dakar 2024 čakajú ešte štyri veľmi náročné dni. Už zajtra to bude deviata etapa v ktorej sa všetci súťažiaci presunú z mesta Hai´l do Al Ula, kde vlastne tohtoročný Dakar odštartoval. Trať bude mať celkovo takmer šesťstoštyridsať kilometrov a meraný úsek takmer štyristodvadsať. Trať bude opäť navigačne veľmi náročná, čo slovenskému reprezentantovi vyhovuje.

Miro Majláth
 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri