Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Juraj Varga dojazdil úvodnú polovicu Dakaru na štvrtom mieste

Friday, 12. 01. 2024 - 17:22, Miroslav Majláth   

Juraj Varga dojazdil úvodnú polovicu Dakaru na štvrtom mieste

Štyridsaťosem hodinová etapa uzavrela prvú polovicu 46. Rally Dakar 2024. V nej dosiahol Slovák Juraj Varga na štvrté miesto a rovnaká pozícia mu patrí aj v priebežnom poradí.

 

Varga Motorsport Team

Etapu, ktorej celková dĺžka prekročila hranicu osemsto kilometrov, museli súťažiaci absolvovať v priebehu štyridsaťosem hodín. To však neznamená, že by súťažiaci celých štyridsaťosem hodín jazdili, v skutočnosti podľa pravidiel organizátora mohli jazdiť prvý deň iba do 16:00 hodiny. Potom nasledoval oddych v jednom z celkovo siedmych bivakov, podľa toho ktorý mal ten, ktorý súťažiaci o spomínanej 16-tej hodine najbližší. Tu od organizátora dostal jedlo, šesť litrov vody a stan v ktorom mohol prespať. To znamená žiadny mechanici, žiadna podpora zo strany tímu. 7

Varga Motorsport Team

No a ráno sa súťažiaci opäť postavili na štart druhého súťažného dňa a pokračovali do cieľa štyridsaťosem hodinovky. Po dojazde do cieľa, kde slovenskému reprezentantovi Jurajovi Vargovi patrilo štvrté miesto v kategórii Quad, súťažiaci naložili svoju techniku na kamióny organizátora a oni sami nasadli do lietadla, ktoré ich prepravilo do bivaku v Rijáde. O prepravu techniky sa postaral organizátor.

Varga Motorsport Team

„Ako som už včera hovoril, táto etapa bola veľmi rýchla, celá v piesku a v dunách. To nie je povrch, ktorý by mi úplne sedel, radšej mám navigačné etapy. Tie prídu na rad teraz po oddychovom dni. V 48-hodinovke som sa snažil jazdiť tak, aby som urobil čo možno najmenšiu stratu na mojich súperov, čo sa aj podarilo. Sme stále ešte iba v polovici súťaže, čakajú nás ešte veľké súboje a ja by som v závere ešte rád zabojoval o čo možno najlepšie konečné umiestnenie v kategórii Quad,“ vysvetlil Juraj Varga po dolete do Rijádu.

Varga Motorsport Team

Ako sme už spomínali, zajtra čaká súťažiacich v rámci 46. Rally Dakar 2024 „Rest Day“, čiže oddychový deň. V jeho priebehu budú mať možnosť mechanici poriadne skontrolovať techniku, vymeniť všetky opotrebované súčiastky a jazdci si zase môže konečne aspoň trochu oddýchnuť. My tento čas využijeme na to, aby sme poriadne zhrnuli pôsobenie Juraja Vargu na tomto najslávnejšom podujatí na svete.

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri