Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rallycross

Jesenný Rallycross s rekordnou účasťou pretekárov

Monday, 10. 10. 2022 - 02:56, Radovan Szabosi   

Jesenný Rallycross s rekordnou účasťou pretekárov

Druhý októbrový víkend na okruhu SLOVAKIA RING patril tradičnému jesennému podujatiu - relykrosových majstrovstiev Slovenska, Česka, Poľska a trofeje zóny strednej Európy. Na štart sa  postavilo rekordných 140 pretekárov zo siedmich krajín Európy. Diváci na tribúnach boli svedkami množstva súbojov a drámy až do posledného okamihu.

4-172.jpg

Počas víkendu sa na trati dlhej 1400 metrov predstavili jazdci v 5 rôznych divíziách zónových pretekov, 5 národných šampionátov a siedmich pridružených v rámci pretekov Rallycross Cupu. Piatkové voľné tréningy a rozjazdy patrili primárne Rallycross cupu, ktorého finálové jazdy prebehli ešte počas sobotného predpoludnia. Najrýchlejšími tromi jazdcami najpočetnejšieho Škoda Cupu sa stali Tomáš Martan na Škode Felicia, Petr Kolář na Škode Citigo a Martin Urban na Škode Felicia.

5-127.jpg

Sobotné poobedie pokračovalo rozjazdami ostatných divízií a za krásneho slnečného počasia babieho leta tu jazdci zbierali dôležité body pre nedeľné semi- a finálové jazdy. Krátke prerušenie sobotných pretekov spôsobila len nevoľnosť jedného z jazdcov, Stanislava Korytára, ktorého po rýchlom zásahu a stabilizácii prítomných záchranárov odviezli na pozorovanie do blízkej nemocnice v Dunajskej Strede.

2-263.jpg

Nedeľa už patrila posledným rozjazdám z predošlého dňa a následne semi/finálovým jazdám. Za slnečného, ale veterného počasia boli diváci na tribúnach opäť svedkami množstva súbojov a napínavých pretekov.

1-303.jpg

Najväčším ťahákom bola už tradične najsilnejšia trieda Super Cars, v rámci ktorej štartujú kapotované špeciály s pohonom 4x4 a výkonom cez 500 koní. Celkovo si v tejto triede najlepšie počínal Aleš Fučík z Českej republiky na VW Polo pred Poliakom Zbigniewom Staniszewskim na Forde Fiesta RX a Lukaszom Zlotnickom na Škode Fabia RX rovnako z Poľska. Náš Branislav Adamík na Mitsubishi Lancer skončil na štvrtom mieste.

3-210.jpg

Predposledným podujatím motoristickej sezóny 2022 na okruhu SLOVAKIA RING bude súťaž v drifte v rámci českého seriálu Czech Drift Series pripravovaná na 14.-15. októbra a sezónu ukončí tradičná exhibičná rely Auto Show 4.-5. novembra.

Viac informácií o podujatí a kompletné výsledky sú dostupné tu: https://slovakiaring.sk/sk/fia...



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri