Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Jantar Team druhý rok úspešne v Poľsku a smeruje na Rally Dakar

Thursday, 26. 10. 2023 - 21:10, Miroslav Majláth   

Jantar Team druhý rok úspešne v Poľsku a smeruje na Rally Dakar

Slovensko-český Jantar Team, to nie je len seriál európskych, či slovenských majstrovstiev v pretekoch automobilov do vrchu, alebo rally, ale sú to aj motocyklové súťaže.

 

Jantar Team

Práve v nich totiž Jantar Team reprezentuje nielen v Poľsku, ale aj na rôznych európskych podujatiach dvojica jazdcov. Bartolomiej Tabin a Andrzej Stryczynsky.

Jantar Team

V rámci seriálu FIM Tout Terain Rally European Cup 2023 dosiahol Andrerzej Stryczynsky na výborné tretie miesto a titul druhého vicemajstra Európy. Po poslednom podujatí sezóny sa síce zdalo, že Andrzej dosiahne v konečnom hodnotení sezóny na druhé miesto. Jeho bodový zisk bol totiž rovnaký ako mal aj jazdec pred ním, ten však mal na svojom konte viac víťazstiev v sezóne, čo Andrzeja posunulo na konečné tretie miesto v rámci seriálu FIM Tout Terain Rally European Cup 2023.

Jantar Team


„Ak sa pozriem na moju históriu, začala asi pred dvanástimi rokmi. Jazdil som cross country, hard enduro, podujatia baja a všeličo iné. V roku 2022 som začal jazdiť za Jantar Team a chcel som absolvovať Rally Dakar. Žiaľ pred kvalifikáciou v Maroku sa mi stal pracovný úraz, ktorý ma vyradil na tri mesiace z pretekania. Tým pádom som sa nemohol kvalifikovať na Dakar. V tomto roku som sa rozhodol na začiatku sezóny absolvovať seriál FIM Tout Terain Rally European Cup, kde sa mi podarilo dojazdiť na treťom mieste absolútneho poradia. Bodovo som bol vo výsledkoch rovnako ako ďalší jazdec, ale keďže on mal na konte viac víťazstiev spomedzi započítavaných podujatí, pre mňa ostalo tretie miesto. Ale aj tak som spokojný. Som veľmi rád, že môžem spolupracovať s Jantar Teamom a Jánom Miloňom,“ povedal Andrzej Stryczynsky.

Jantar Team

Druhý jazdec Jantar Teamu, Bartolomiej Tabin, v minulom roku dojazdil na treťom mieste v rámci seriálu Baja Poľska, ale absolvoval aj podujatie Rallye du Maroc, ktoré je kvalifikáciou na Rally Dakar. Tohtoročná sezóna preto v jeho prípade bola celá zameraná hlavne na spomínanú najťažšiu súťaž na svete, pričom Bartolomiej odjazdil množstvo podujatí. Výsledkom je fakt, že bojuje o v rámci seriálu Baja Polska o titul absolútneho majstra.

Jantar Team

„Áno, tento rok som absolvoval neskutočné množstvo pretekov a je tu nádej, že sa stanem absolútnym majstrom Poľska v súťažiach Baja. Nerád by som ale predbiehal. Ešte musím získať nejaké body na poslednej súťaži. Tá sa bude konať až začiatkom mesiaca november. Pre mňa je podstatné to, že konečne mám potvrdený štart na Rally Dakar 2024, čo bol môj veľký sen. Spolupráca s Jantar Teamom je perfektná a ja by som sa aj touto cestou chcel Jankovi Miloňovi poďakovať za podporu,“ doplnil Bartolomiej Tabin.

Jantar Team

Samozrejme potvrdenie účasti na Rally Dakar 2024 potešilo aj spomínaného Jána Miloňa, šéfa Jantar Teamu: „Obaja jazdci veľmi tvrdo na sebe pracovali a počas celej sezóny podávali fakt výborné výkony. Škoda minuloročného Andrzejovho zranenia, mohli byť na Dakare obaja. Ešte skôr nás však čaká posledné podujatie seriálu Baja v Poľsku, kde dúfam sa podarí Bartekovi získať titul absolútneho poľského majstra.“

Jantar Team

Tak ako práve Ján Miloň povedal, na titul si musíme ešte chvíľku počkať. No a potom hor sa na Dakar. Samozrejme o všetkých novinkách vás budeme opäť informovať.

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri