Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Ján Kundlák je Autotechna racing talent 2010!

Tuesday, 30. 03. 2010 - 10:20, T. Szabosi   

Ján Kundlák je Autotechna racing talent 2010!

V sobotu, 27. marca sa vo Zvolene uskutočnilo finále jedinečnej súťaže Autotechna racing talent 2010. Jej cieľom bolo upriamiť pozornosť na Majstrovstvá Slovenska v pretekoch automobilov do vrchu, ktoré poriada SAMŠ a predovšetkým násť nového, talentovaného jazdca do tohoto seriálu. Cenou pre víťaza bolo miesto v majstrovskej, špičkovo upravenej Kia cee'd. Okrem "sedadla" jazdca, cena pre víťaza obsahuje pretekársku licenciu FIA, kompletný servis na všetkých, na Slovensku poriadaných pretekoch do vrchu v sezóne 2010, štartovné na preteky, pohonné hmoty aj prípravu a dovoz vozidla na preteky. Ďalej kompletnú výstroj jazdca, vrátane nehorľavej kombinézy a prilby OMP. Súčasťou prvej ceny je aj osobná asistencia, tréningové jazdy a vysvetlenie techniky jazdy na všetkých pretekoch od Jaroslava Baránka, úspešného automobilového pretekára. Jaro Baránek bol zároveň aj organizátorom a garantom tejto súťaže. S upravenou Kia cee'd Jaro získal dva tituly Majster Slovenska v skupine dieselových automobilov.

Erik Toček;997h3490-86.jpg

Finále súťaže prebiehalo vo Zvolene súbežne so súťažou Majster volantu 2010.
Vďaka tomuto spojeniu sa mali početní diváci na čo pozerať a mohli porovnávať jazdecký štýl jednotlivých pretekárov. Z dvadsiatich finalistov, ktorí postúpili do finále, v sobotu nastúpili devätnásti. Ich znalosti športových a technických predpisov, ktoré sa vzťahujú k pretekom do vrchu preveril písomný test. Aj napriek tomu, že otázky boli podľa Jara Baránka jednoduché a také, ktoré pre pretekára môžu mať praktický význam, len štyria vyplnili testy bez jedinej chyby.

Keďže dobrý automobilový pretekár musí rýchlo reagovať, robili finalisti test, v ktorom PhDr. Eva Jachymovičová z Ambulancie klinickej psychológie merala rýchlosť a presnosť ich reakcií. V tejto skúške boli výsledky oveľa lepšie a trinásť finalistov splnilo predpísané limity.

Erik Toček;997h3470-83.jpg

Najočakávanejšia časť finále, ostré jazdy na autocvičisku absolvovali súťažiaci s civilným, sériovým vozidlom Kia cee'd s motorom 2.0 diesel. Každý absolvolal jednu tréningovú a dve súťažné jazdy. Súťažiaci Kiu cee'd ani trochu nešetrili. Je to ale spoľahlivé auto, tak bez najmenších problémov ostré tempo jázd vydržala. Čo nevydržalo, boli pneumatiky, z ktorých po ukončení jázd, trčali drôty a plátno.....

Jazdy prebiehali bez problémov. Keď šiesty v poradí, ani nie sedemnásťročný Ján Kundlák zastavil časomieru na čísle 1:16,849, zavládlo medzi všetkýmu súťažiacimi mierne vzrušenie. Nielen že to bol najrýchlejší čas z jazdcov Autotechna racing talentu, ale bol rýchlejší ako silné Audi TT zo súťaže Majster volantu. To bola pre dieselovu Kiu a Jana Kundláka super vizitka. Že tento čas nebola náhoda, potvrdil mladý jazdec v druhom kole, kde sa ešte o osem desatín zlepšil, aj keď s posunutím kužeľa. Čas 1:16,849 už nikto zo súťažiacich nepokoril a na rade bolo spočítanie výsledkov. Podľa pravidiel súťaže Autotechna racing talent 2010 sa víťazom stane jazdec s najrýchlejším časom v niektorej jazde už po pripočítaní trestných sekúnd za zhodené kužele a za nesprávne odpovede v testoch. Pripočítavanie trestných sekúnd však nemenilo poradie na prvom mieste. Janko Kundlák mal najrýchlejší čas, odpovedal bez chýb a reagoval rýchlo a správne.

Erik Toček;997h4426-203.jpg

Ján Kundlák je Autotechna racing talent 2010!

Blahoželáme tomuto sympatickému a skromnému chlapcovi z Rovinky pri Bratislave a želáme mu aby s vozidlom Kia cee'd pokračoval v úspešných umiestneniach a v získavaní majstrovských titulov. Jaro Baránek ho bude viesť a bude mu v tom pomáhať.

Jaro Baránek zároveň ďakuje všetkým, ktorí sa záčastnili súťaže Autotechna racing talent 2010. Vyhrať mohol iba jeden, ale každý z nich sa stal účastníkom na Slovensku historicky prvej súťaže v ktorej sa hľadal a našiel nový jazdec pretekov do vrchu.

Fotogalériu z finále súťaže Autotechna racing talent 2010 nájdete na stránke www.autosportfoto.sk

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri