Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Ján Daniš prvýkrát s Radicalom

Monday, 10. 10. 2011 - 21:13, Miroslav Majláth   

Ján Daniš prvýkrát s Radicalom

Radical Czech Cup je už v Českej republike pomerne známym seriálom, v ktorom bojujú proti sebe jazdci na absolútne identických vozidlách. A práve takéto prostredie láka aj Jána Daniša, ktorý sa v priebehu sezóny zúčastňuje ako jediný slovenský jazdec prestížneho značkového seriálu Ferrari Challenge Europe.

Petr Frýba;fryb6527.jpg

„Už dosť dlho ma lákal český jazdec a jeden z českých zástupcov tejto značky Radek Bareš, aby som si išiel s nimi vyskúšať Radical na okruh. Najskôr som odolával, ale potom som si povedal a prečo nie. A tak som sa stal počas minulého týždňa jedným z pretekárov na Radicale," začal s rozprávaním Ján Daniš.

Petr Frýba;fryb6567.jpg

Už spomínané preteky sa konali na okruhu v Brne. Samozrejme ako všetky preteky motoristického športu aj Radical Czech Cup má svoje predpisy. Tie hovoria o tom, že po voľnom tréningu nasleduje kvalifikácia a samotné preteky. Tých sa v priebehu jedného víkendu jazdí dvojica, pričom čas ich trvania je ohraničený presne na jednu hodinu. Každému vozidlu robí spoločnosť dvojica jazdcov, ktorí sa striedajú v určitom čase v polovici pretekov. Ján Daniš tvoril súťažnú dvojicu s už spomínaným Radkom Barešom. Ako ukázali už prvé metre na okruhu toto spojenie v spolupráci s vozidlom Radical sa vydarilo. Janko s Radkom jazdili už od začiatku medzi najrýchlejšími a nebyť penalizácie boli by dokonca po pretekoch stáli na najvyššom stupienku.

Petr Frýba;fryb8017.jpg

„Bolo to perfektné. Ako som už na začiatku spomínal dlho som odolával ponukám na vyskúšanie Radicalu a teraz to dokonca ľutujem. Odviezť sa v tomto špeciály je zážitok. Časy, ktoré som nielen ja, ale aj Radek Bareš, ktorého poznám ako vynikajúceho pretekára, dosahoval na kolo boli porovnateľné s vozidlami špecifikácie GT s ktorými som tu už jazdil. Mrzí ma penalizácia, ktorú sme dostali, stála nás nakoniec prvenstvo, ale aj tretia priečka je v rámci premiérových pretekov super. Ak sa bude dať, v budúcnosti si to niekedy opäť zopakujem,"
dokončil Ján Daniš.

Petr Frýba;fryb8123.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri