Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Info z Autotechna racing teamu

Wednesday, 12. 05. 2010 - 10:15, T. Szabosi   

Info z Autotechna racing teamu

V rakúskom Sankt Antone uplynulý víkend úspešne absolvovalo svoju súťažnú premiéru červené Ferrari 308 GT4 Dino. Po zimnej príprave v dielňach Koiš racing teamu, pribudol do auta ochranný rám a kompletná bezpečnostná výbava podľa predpisov FIA. Mechanici tiež skontrolovali podvozkové časti, vymenili tlmiče, pružiny pruženia a namontovali športový výfuk. Ako nám potvrdil Stano Koiš, ktorý prestavbu technicky zabezpečoval, s motorom Ferrari okrem výmeny oleja a filtrov nerobili nič. Auto po týchto úpravách najazdilo niekoľko desiatok kilometrov v bežnej cestnej premávke bez akýchkoľvek problémov. Avšak jazda pri dodržiavaní dopravných predpisov nemôže nikdy nahradiť ostré preteky. "Preto som sa do St. Antona veľmi tešil", povedal nám Jaro Baránek, jazdec tohoto nádherného auta.

Tibor Szabosi;co8c7496.jpg

Hlavným cieľom v Sankt Antone bolo preveriť nastavenie a výdrž vozidla v maximálnom súťažnom zaťažení. A to vyšlo na sto percent. Ferrari absolvovalo všetkých sedem jázd, bez najmenších problémov. Jazdec sa s autom začal zžívať o čom svedčia v každej jazde zlepšujúce sa dosiahnuté časy. Tie síce v konečnom súčte zatiaľ nestačili na ďalších "historikov," ale aj tretie miesto je pekné.

Autotechna racing team plánuje s Ferrari absolvovať tento rok všetky preteky automobilov do vrchu Majstrovstiev Slovenska v kategórii historických vozidiel a zrejme aj jedny preteky na okruhu.

Tibor Szabosi;co8c8578.jpg

Pre úplnosť pridávame niekoľko technických údajov o Ferrari 308 GT4 Dino:
Rok výroby 1975
prvá séria, bez klimatizácie a servoriadenia
výrobné číslo motora 000079
vyrobené 2826 kusov
8 valcov
objem motora 3000 cm3
výkon cca 230 Hp

Tibor Szabosi;yt2c4965.jpg

Priaznivcov dieselovej Kia cee'd a Janka Kundláka, víťaza súťaže Autotechna racing talent prosí Jaro Baránek o trpezlivosť. Ich prvé preteky tejto sezóny budú o necelý mesiac, 5. a 6. júna na Jahodnej pri Košiciach.

Držíme celému Autotechna racing teamu palce do ďalších pretekov.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri