Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Autokros

Igor Vlasatý vybojoval v Portugalsku druhé miesto

Friday, 30. 04. 2010 - 08:30, Miroslav Majláth   

Igor Vlasatý vybojoval v Portugalsku druhé miesto

Rovnako ako aj v minuloročnej sezóne Slovensko aj v tej tohtoročnej bude v rámci seriálu Majstrovstiev Európy v autokrose reprezentovať Košičan Igor Vlasatý jazdiaci za SLOVNAFT - MOL DYNAMIC tím. Dnes má už Igor za sebou prvé preteky deväťdielneho seriálu. Tie sa konali v dňoch 24. a 25. apríla 2010 v portugalskom Foz Coa.

Tunajšia trať sa nachádza približne 250 km východne od Porta, jej povrch je hlinito piesočný, pričom v priestoroch štartu je asfalt. Na štarte úvodných pretekov sezóny sa v divízii D3A do 1600cm3, v ktorej Igor štartuje zišlo 19 pretekárov. Po meranom tréningu, v ktorom Igor zajazdil piaty najrýchlejší čas čakala na pretekárov kvalifikácia. V prvej a druhej série skončil Igor na druhom mieste za Cechom Ondřejom Musilom. Iba v tretej dojazdil až na štvrtom mieste, keď sa pred neho dostali Česi Musil a Hanák, ale aj Nemec Buddelmayer. Súčet bodov však stačil na to aby Igor Vlasatý postúpil do prvej rady štartového roštu A finále kde doplnil Čecha Ondřeja Musila a Holanďana Chrisa Waldsmitha.

Jozef Pisch;1t1u6801.jpg

Po štarte A finále rozhodla už prvá zákruta o poradí na prvých troch miestach. Na čele pretekov sa usadil Ondřej Musil tesne prenasledovaný Igorom a na treťom mieste bol Thomas Scheibelberger. Toto poradie sa nezmenilo až do konca cieľa finálovej jazdy a Igor Vlasatý si vo svoj prospech pripísal sedemnásť bodov za druhé miesto v rámci pretekov zaradených do seriálu Majstrovstiev Európy v Autokrose.

Seriálu majstrovstiev Európy pokračuje na trati v španielskom Alkaniz už nadchádzajúci víkend.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri