Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Karting

Ideme do finále

Wednesday, 10. 10. 2018 - 10:54, Ľuboš Kašický   

Ideme do finále

Slovenský kartingový pohár ukončí sezónu tento víkend záverečným podnikom na trati v Dlhej pri Trnave. Lučenecký V.R. - KART TEAM, za ktorý štartujú bratia Matej a Gabriel Vikorovci, sa vo finále chystá zavŕšiť vydarenú sezónu čo najlepším výsledkom.


Po približne mesačnej pauze sa Slovenský kartingový pohár (SKP) vracia do Trnavy, aby rozdelil posledné body aktuálnej sezóny a potvrdil nových víťazov. Jedným z nich už naisto bude aj sedemnásťročný Gabo Vikor, štartujúci v triede ROTAX MAX (124,8 ccm), ktorého priebežné prvé mieste v absolútnom poradí už nemôže nikto ohroziť. „Je dobrý pocit, no aj napriek tomu sa budem snažiť v Dlhej vyjazdiť čo najlepšie výsledky a dokázať, že si titul zaslúžim," poctivo pokračuje v príprave na víkend skromný 17-ročný pretekár z Lučenca.

Tibor Szabosi;asf-2426-1.jpg

Mladší Matej Vikor (10 rokov) zatiaľ skúsenosti ešte zbiera, no aj napriek tomu je stále v hre o štvrtú priečku v konečnom poradí SKP 2018 v triede ROTAX MICRO MAX. Aj on sa však tento rok už blysol niekoľkými peknými výsledkami a rozhodne nechce zaostať za svojim starším bratom ani teraz.

Tibor Szabosi;c30i8653-14.jpg

„Do Trnavy cestujeme už v piatok, aby sme mohli absolvovať čo najviac tréningových kôl a dobre sa pripraviť na sobotňajšie preteky. Vyzerá to, že počasie bude tento víkend naklonené nášmu športu a tak očakávame pekný víkend plný napínavých súbojov na trati," vraví otec Gabriel Vikor st., ktorý obetavo pracuje pre svojich synov nielen ako šéf tímu, ale aj ako mechanik, šofér, tréner, či manažér v jednej osobe. „Niekedy je to naozaj veľmi náročné. Keď však vidím tú radosť v očiach chlapcov a ich výsledky na trati, tak viem, že to má zmysel. Robím to naozaj rád. Oddychovať a dospávať budeme, keď na to bude čas."

Tibor Szabosi;c30i8755-17.jpg

Po piatkových voľných tréningoch čakajú na pretekárov v sobotu najprv merané tréningy a kvalifikácia. Popoludní sú potom na programe dve súťažné jazdy v každej triede. Trať v Dlhej pri Trnave má ešte iba dva roky a hostiť záverečné podujatie SKP sezóny je určite peknou poctou. Veríme preto, že sa víkend podarí a aj do Lučenca pribudnú ďalšie cenné trofeje.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri