Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Hamilton, Verstappen a Vettel v jednej desatine sekundy!

Saturday, 03. 08. 2019 - 13:19, Ľuboš Kašický   

Hamilton, Verstappen a Vettel v jednej desatine sekundy!

Na Hungaroringu máme za sebou tri merané tréningy a stále nie sme nijako múdri, kto je na tom najlepšie. Počasie je tento víkend premenlivé a všetko ešte môže zamiešať. Veľa nám však napovie dnešná popoludňajšia kvalifikácia.

 

Na Hungaroring je zo Slovenska najbližšie a tak sa tak okrem množstva slovenských fanúšikov stretávajú aj slovenskí novinári a fotografi. My sme sa tam teraz stretli v základnej zostave od Števa Eiseleho, cez Riša Gondu, či fotografa Ivana Olleho (Martin Trenkler je na pretekoch v Nemecku). Samozrejme, že medzi nás počítame aj našich českých kolegov Tomáša Richtra a Josefa Krála. V tejto kompletke potom vedieme náruživé debaty o tom, čo sa na okruhu deje, v žičlivých „motorhoumoch“. Tradične je to RedBull, ktorý má v tejto sezóne nový motorhome a podobá sa to skôr už na slušnú reštauráciu so zázemím. Tu však dávajú malé porcie a tak sa sem chodieva skôr piť a na „predjedlo“. Najesť sa potom sa chodievame radšej do Ferrari a Mercedesu. Strieborní tím má však teraz prioritu, lebo ponúka najlepšie porcie. Nečudo, že tu je stále natrieskané. Dobrých ľudí „novinárov“ sa však všade veľa zmestí.

rictr.jpg

Ale pozrime sa aj na trať. V piatok sa od Álp hnala na Maďarsko poriadna oblačnosť a popoludní vytrvalo popršalo. Prvé časy niečo naznačili dopoludnia, no nič poriadne. Hľadalo sa nastavenie. Popoludní pršalo a mokrá trať nedala veľa možností hľadať limity. Ak dopoludnia Hamilton zajazdil cez 40 kôl, tak popoludní sa povozil len na pätnásťkrát a čakalo sa radšej na suchšiu sobotu.

me01-46.jpg

Tretí meraný tréning sa už jazdil na suchu pri takmer ideálnych podmienkach a piloti si začali dovoľovať viac. Párkrát sa prekročil rekord trate a nateraz nový stanovil Lewis Hamilton na úrovni 1:16,084s. Čaká sa však, že popoludní to už zasa nebude platiť. Ale všetko môže pomiešať počasie. Popoludní sa ženie na Budapešť znova nejaká hustejšia oblačnosť a diváci sa preto môžu tešiť na napínavú kvalifikáciu. Všetci predsa vieme, že „kvalda“ je pre toto „malé Monte“ veľmi dôležitá a preto sa budú všetci snažiť vyjazdiť čo najlepšiu pozíciu. Zajtra už byť konečne sucho a príjemných cca 25°C. všetci velebíme tieto podmienky, lebo pre Hungaroring sú skôr typické teploty cez 30°C a poväčšine sa tu poriadne vytrápime. Sám mám za sebou osemnásť veľkých cien Maďarska z pozície akreditovaného novinára a neraz som väčšinu času radšej strávil schovaný niekde v klimatizovanom tlačovom stredisku, ako na rozpálenej platni okruhu. Kolegom fotografom naozaj nezávidím. Ja si zatiaľ za tých osemnásť rokov pamätám asi tri víkendy keď zapršalo a dvakrát z toho vyhral Jenson Button. Kto vyhrá zajtra? Jensona som tu tento víkend ešte nestretol.

res-fp3-1.jpg

fe02-54.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri