Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Hamilton penalizácia, Alonso podmienka

Thursday, 14. 04. 2016 - 12:50, Ľuboš Kašický   

Hamilton penalizácia, Alonso podmienka

Dvaja majstri sveta nevstupujú do čínskej veľkej ceny s najlepšími vyhliadkami. Prečo?

Po havárii v Melbourne síce Fernando Alonso vyskočil z monopostu ako najrýchlejšie vedel, aby zakývam mamičke a nemusela sa o neho báť. Vyšetrenie však ukázalo, že Španiel má zlomené rebro a napichnuté pľúca. Žiadna sranda! McLaren to spolu s Alonsom tajili niekoľko dní a až pred Bahrajnom museli s farbou von, keď ex-majstra sveta musel zaskakovať Vandoorne. Alonso však verí, že do čínskej GP už nastúpi, no zatiaľ mu lekári dali iba podmienku. Španiel môže absolvovať prvý piatkový tréning a následne musí znova absolvovať lekársku prehliadku. Ak bude všetko ok, môže štartovať. Ak nie, tak si druhé veľkú cenu odjazdí Stoffel Vandoorne.

01-alonso.jpg

Na rozdiel od Alonsa má Lewis Hamilton technický problém. Pri dôslednej prehliadke auta po pretekoch v Bahrajne totiž mechanici zistili, že jeho prevodovka je poškodená a tak ju museli vymeniť pred uplynutím dĺžky jej životnosti. To však znamená penalizáciu päť miest na štarte nadchádzajúcej veľkej ceny!

01-ham.jpg

Ani v Šanghaji teda Angličan nevstúpi do pretekov ideálne a jeho kolega Nico Rosberg dostáva ďalšie plus vo vzájomnom súboji o tohtoročný majstrovský titul. „Veľmi mi to nevadí. Tu sa celkom dobre predbieha," zľahčuje situáciu Hamilton, no rozbehnutého Rosberga mu môže pomôcť spomaliť iba „spolupráca" piltov Ferrari.

 

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri