Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Hamilton má šiesty titul. V Austine však vyhral Bottas!

Sunday, 03. 11. 2019 - 21:50, Ľuboš Kašický   

Hamilton má šiesty titul. V Austine však vyhral Bottas!

Interný súboj Mercedesu s voľbou dvoch stratégií dopadol lepšie pre Valtteri Bottasa, ktorý zvíťazil v Austine a porazil čerstvého šesťnásobného majstra sveta F1, Lewisa Hamiltona. 

 

„Keď som mal 6-7 rokov, tak mi otec vravel – nikdy sa nevzdávaj. Je to naše rodinné motto,“ dojato priznal v cieli staronový majster sveta, ktorý však priznal aj porážku v dnešných pretekoch. „Valtteri dnes urobil skvelú prácu. Neveril som, že do dokážeme na jednu zastávku, čo sa aj potvrdilo. Boli to ale pekné preteky.“ Fín na druhom mercedese po víťazstve vo včerajšej kvalifikácii (piatej v sezóne) pridal aj víťazstvo v pretekoch (štvrte v sezóne), keď výborne odštartoval a zvolil stratégiu dvoch zastávok. Naopak Mercedes Hamiltona podržal dlhšie v prvom stinte a skúsili to na jednu zastávku. Angličan chcel veľmi osláviť zisk šiesteho titulu víťazstvom, no ani v tomto roku sa to nepodarilo a nakoniec skončil druhý, keď sa ešte musel obávať ataku od Verstappena (toho v závere zastavili žlté vlajky po Magnussenovom výlete mimo trať).

me08-33.jpg

Smolu mali v tíme Ferrari, keď ich monoposty nestačili súťažnému tempu konkurencie a Sebastiana Vettela vyradilo zlomené pravé zadné rameno nápravy, čo bolo dôsledkom hrboľatej trate v Austine. Leclerc tak skončil štvrtý. Na treťom mieste dojazdil s cennými bodmi Max Verstappen a až na paite sa dokázal po kontakte v prvom kole a zastávke navyše pretlačiť druhý redbull s Albonom.

me07-31.jpg

Do konca 70.ročníka MS F1 zostávajú ešte dve veľké ceny. Tá najbližšia 17.novembra v brazílskom Interlagose. Mercedes vyhral už Pohár konštruktérov aj titul majstra aj vicemajstra sveta v pilotoch. Hrať sa teda môže už iba o titul druhého vicemajstra sveta, kde sú v rozpätí devätnástich bodov ešte traja piloti (Leclerc, Verstappen a Vettel). V Pohári konštruktérov je druhé Ferrari a tretí Red Bull už definitívne.

56k-final.jpg

standings-30.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri