Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Rakúsko

Finále na Herbst rally

Tuesday, 25. 10. 2011 - 12:11, Daniel Mandzi   

Finále na Herbst rally

Rakúsky Leiben sa prvý októbrový víkend stal dejiskom Herbst rally, ktorá  bola finálovým podujatím Austrian Rallye Challenge v sezóne 2011.

Na štarte nechýbal ani náš R-GT-team s posádku Pavol Knapek - Peter Švarc s ich Nissanom 350 Z. 

Napriek tomu, že náš team je už tretí rok pravidelným účastníkom ARC, trate v okolí Leibenu boli pre nás úplne nové. Usporiadateľ pripravil perfektné asfaltové rýchlostné skúšky o celkovej dĺžke 105 km, ktoré sa išli v už v tradičnom formáte (dva prejazdy štyroch rýchlostných skúšok).

asf2-2.jpg

Na štarte sme opäť mali skupinu fanúšikov zo Slovenska,  ktorí už pravidelne cestujú za nami na všetky podujatia.

V tomto finálovom podniku išlo o veľa - prvenstvo v triede GT. Predchádzala tomu aj príprava auta pred samotnou súťažou. Nissan dostal znova nové brzdy, no tentoraz s vylepšeným chladením, aby sme odstránili problémy s prehrievaním, ktoré nás potrápili na predchádzajúcej Niederbayern rally. Zmeny nastali aj v nastavení podvozku a ako sa ukázalo v priebehu rally, všetky úpravy boli jednoznačným krokom vpred.

Našu situáciu v našej triede, kde sme boli tri posádky s rovnakým počtom bodov trocha uľahčil nemec Karlsson  na rýchlom Audi TT Quattro. Pred štartom v Leibene dal totiž prednosť domácej Lausitz rally.

Priebeh samotnej rally bol pre nás naozaj výborný. Vyhýbali sa nám technické problémy aj vážnejšie jazdecké chyby. Viacero hodín, ktoré sme absolvovali na vyťahanej šotoline  na okruhovej skúške pobavilo divákov. Avšak zostalo to bez následkov pre auto, a tak sme sa v cieli mohli radovať z prvého miesta v triede  a druhého miesta v absolútnom hodnotení Austrian Rallye Trophy.

s5009688.jpg

Rovnaké umiestnenie, čiže prvenstvo v triede F - 18 a druhé miesto v skupine  získala posádka Pavol Knapek - Peter Švarc aj v záverečnom hodnotení šampionátu ART. Dostali aj medzi posádky hodnotené v tzv. ARC Premio. Jedná sa o dobrovoľný vklad na začiatku sezóny, ktorý zaručuje nižšie štartovné a podľa výsledkov v sezóne sú posádky finančne odmeňované.

Tento výsledok je sladkou odmenou pre celý R-GT-team, ktorý s Nissanom350 Z vstúpil na úplne neznámu pôdu. O tomto aute sme pred začiatkom sezóny nevedeli takmer nič. Na všetko sme museli prísť sami. Skúsenosti sme často získavali spôsobom pokus - omyl. No teraz sa náš R-GT-team dostal do lichotivej pozície, keď je sám kontaktovaný jazdcami zo zahraničia so žiadosťou o radu.

Zdá sa že o getéčka ešte bude veľký záujem. To sme mali možnosť vidieť už v priebehu celej sezóny, či už na reakciách divákov, ale aj našej konkurencie v ostatných triedach.  

asf1-1.jpg

Na samotný záver sezóny sme naše auto chceli ukázať aj doma a preto sme si podali  prihlášku na rally Košice. Nissana 350 Z mal pilotovať Maťo Knapek a spolujazdca mu mal robiť opäť Peter Švarc. Sklamanie pre nás bolo, keď až v týždni v ktorom sa mala konať súťaž  nám organizátor oznámil, že nemôže akceptovať našu prihlášku s vozidlom GT. Samozrejme, že odmietnuť prihlášku je plne v právomoci organizátora rally. Keby to ale urobil hneď, zvládli by sme podať v určenom termíne prihlášku na súťaž v zahraničí. No tam sme už bohužiaľ termín uzávierky nemohli stihnúť. Úsmevne nakoniec pôsobilo aj oficiálne oznámenie o tom, že my sami sme sa ospravedlnili z neúčasti...

Nakoniec sa k nám z okolia košických rýchlostných skúšok dostali sprostredkovane od divákov zvesti, že sme boli očakávaní a že sa na nás celkom tešili. Možno nabudúce sa to podarí.

V novembri nás ešte čaká slávnostné vyhlasovanie výsledkov v rakúskom Teesdorfe a potom už len príprava na sezónu 2012.

R - GT - Team.sk



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri