Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Karting

FIA women in motorsport "The Girls on Track" Finalistky pre Le Mans 2019

Thursday, 06. 12. 2018 - 11:40, Public relations   

FIA women in motorsport

Národné výbery FIA európskeho programu “The Girls on Track - Karting Challenge” sa úspešne ukončili v deviatich krajinách a 27 finalistiek je pripravených zúčastniť sa európskeho finále na slávnom okruhu Le Mans vo Francúzsku v dňoch 8. - 10. marca 2019.

 

Dvojročný program FIA, podporovaný programom Erasmus+, bol vytvorený s cieľom povzbudiť dievčatá vo veku od 13 do 18 rokov vyskúšať si motoristický šport. Bol zvolený cenovo dostupný formát karting-slalomu, ktorý sa jazdí na malej asfaltovej ploche v centre miest, pričom trať je vytvorená kužeľmi. V priebehu tohto roku sa výberové podujatia v karting-slalome usporiadali v ôsmich európskych partnerských krajinách a do programu sa zapojila aj Veľká Británia. Na Slovensku sa uskutočnili dve výberové podujatia – prvé v júni v Bratislave a druhé v septembri v Košiciach.

thumbnail-barbora-bauerova-1.jpg

V európskom finále sa postavia proti sebe tri najrýchlejšie dievčatá z jednotlivých krajín, aby bojovali o miesto v „európskom tíme“. Šestica najlepších jazdkýň „európskeho tímu“ sa zúčastní výcvikových táborov FIA, kde absolvuje športový a vzdelávací program.

"Záujem dievčat bol veľmi vysoký, mnohé z nich aj teraz povzbudzujú kamarátky, aby si vyskúšali karting. Je to naozaj skvelé", povedala Michèle Mouton, predsedníčka FIA komisie Women in Motorsport. "Nemyslela som si, že jednotlivé krajiny budú musieť uskutočniť národné finále, lebo štandard účastníčok bol tak vysoký. Mnohé z týchto dievčat sú v športe nováčikmi, ale v súčasnosti trénujú s podporou svojich ASN, aby v budúcom roku v Le Mans boli čo najlepšie. Z hľadiska nášho cieľa je to veľmi povzbudivé. Je dôležité, aby sme podporovali čím viac žien v športe a Girls on Track - Karting Challenge odhalil nové talenty. Všetci, ktorí sme zapojení do projektu, sme nesmierne nadšení vyhliadkou na skutočné súťažné finále v budúcom roku."

thumbnail-stella-khurova3.jpg

O šancu dostať sa do európskeho tímu zabojujú aj tri nominované zástupkyne Slovenska – Barbora Bauerová, Stella Khúrová a Bianka Sivošová, náhradníčkami sú Natália Zavaterníková a Bernadett Kováčová.

Kompletný zoznam finalistiek:

Belgicko
Alyah Van Laer
Ine Vanderplasschen
Lyssia Baudet

Fínsko
Milja Kukkonen
Nora Farigu
Vilma Luukkonen

Nemecko
Gina Trunk
Lina Uck
Tammy Schönborn

Holandsko
Lisette Grinwis
Mijntje Koerts
Nina Pothof

Poľsko
Joanna Piwowarek
Michalina Sabaj
Natalia Lelek

Portugalsko
Carolina Trindade
Inês Moreira
Matilde Fidalgo

Slovensko
Barbora Bauerova
Bianka Sivosova
Stella Khurova

Švédsko
Emma Löfquist
Anna Glaerum
Maja Hallén Fellenius

Veľká Británia
Louisa Bell
Jemima Hepworth
Ellie-Anna McFall

thumbnail-stella-khurova.jpg

V rámci spolupráce CIK-FIA s komisiou FIA Women in Motorsport, jedna z finalistiek sa bude môcť zúčastniť Karting Academy Trophy 2019, čo jej pomôže naštartovať kariéru v motoristickom športe.

Viac na stránke: https://www.fia.com/thegirlsontrack

thumbnail-baska-3.jpg

Gabriela Szczeczinová
SAMŠ



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri