Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Ferrari v Nemecku totálne vybuchlo!

Saturday, 27. 07. 2019 - 17:17, Ľuboš Kašický   

Ferrari v Nemecku totálne vybuchlo!

Mercedes bez väčších problémov ovládol kvalifikáciu na svoje domáce preteky, keď najväčší rival z Maranella totálne zlyhal a Verstappen s redbullom zaostal tri desatiny sekundy.

 

Mercedes berie domáci štart naozaj štýlovo a to nielen retro oblečeným členov tímu, ale aj výsledkami. Po vlažných jazdách v meraných tréningoch Hamilton znova súperov prevalcoval aj keď tvrdí, že nevie ako. „Skutočne ani neviem ako sme to dnes dokázali,“ radoval sa Angličan po kvalifikácii. „Sú to pre nás dôležité preteky a je to dobrý začiatok. Auto je výborné, no ktovie ako by to dopadlo, keby nemal Leclerc problémy.“

me03-30.jpg

Práve vychádzajúca hviezda Ferrari, Charles Leclerc, jazdil v doterajšom priebehu víkendu výborne a všetko naznačovalo tomu, že bude schopný atakovať pole posotion. Vo Ferrari si však trhajú vlasy od zúfalstva, lebo najprv v úvodnej časti kvalifikácie mal technické problémy domáci nemecký pilot Sebastian Vettel (vraj turbo) a v záverečnej časti kvalifikácie sa nedokázal dostať ani z garáže pre technické problémy (palivový systém) ani Leclerc na druhom Ferrari. Totálny kolaps „červených“! Vettel tak odštartuje zajtra z úplného chvosta štartového poľa a Leclerc ako desiaty. Šanci na víťazstvo sú mizivé. Leda, žeby zapršalo a počasie pomiešalo poradím.

fe02-53.jpg

Relatívne spokojní sú v tíme Red Bull Racing s druhým miestom Maxa Verstappena, ktorý avšak ani na 95-ty pokus nedokázal získať pole position a ostáva stále s nulou v týchto štatistikách! „Škoda. Zasa som bol blízko. Zajtra však máme šancu,“ verí si Holanďan, ktorý má v hľadisku obrovskú divácku podporu.

rb02-29.jpg

Veľmi pekným piatym miestom potešil nestarnúci Kimi Räikkonen, ktorý ho venoval Petrovi Sauberovi. Ex-šéfovi tímu, ktorá sa dnes už volá Alfa Romeo. Švajčiar v celej svojej histórii účinkovania v F1 dokázal bravúrne udržať svoj tím nad vodou a teraz sa prišiel pozrieť do Nemecka, ako sa „jeho chlapcom“ darí.

alfa-peter-sauber.jpg

Predpovede na zajtra hlásia búrky a dnešná kvalifikácia naozaj nemusí nič znamenať. Nechajme sa však prekvapiť, ako to dopadne. Štartuje sa o 15-tej nášho času.

res-q3-18.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri