Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Ferrari to znova skúšalo. Neúspešne

Friday, 21. 06. 2019 - 19:44, Ľuboš Kašický   

Ferrari to znova skúšalo. Neúspešne

V oboch dnešných voľných tréningoch na víkendovú GP Francúzska boli najrýchlejší piloti tímu Mercedes. Témou číslo jeden však stále bola penalizácia Vettela v Montreale.

 

Najhorúcejšou udalosťou dnešných voľných tréningov na trati bol malý incident medzi Hamiltonom a Verstappenom, keď Angličan vyletel medzi treťou a štvrtou zákrutou mimo trať a vracal sa tesne pred prechádzajúceho Holanďana. Incident dokonca vyšetrovali komisári, ale rozumne ho vyhodnotili ako neúmyselný a nikoho nepotrestali.

me02-36.jpg

Najrýchlejšie časy jazdili podľa očakávania dominantné mercedesy, keď o niečo rýchlejší bol dnes Bottas pred Hamiltonom. Za nimi sa potom poskladali zasa monoposty ferrari. Milým prekvapením je piate miesto Norrisa s mclarenom a siedme Sainza (tiež mclaren). „Wokingáci“ sa preplietli pomedzi „červených býčkov“.

me01-42.jpg

Najočakávanejšou udalosťou dnešného dňa však bolo odvolanie Ferrari, ktoré tvrdilo, že má nové dôkazy a žiadalo o prešetrenie penalizácie Vettela z Montrealu. Červení predložili analýzu telemetrie Vettelovho auta, video analýzu z kamery na vozidle, video analýzu TV SKY SPORTS, ktorú robil Karum Chandhok a tiež GPS líne obidvoch vozidiel v situácii pred a po incidente.

f1can.jpg

Komisári uznali, že ide o nové dôkazy, ktoré v čase rozhodovania nemali k dispozícii, no zároveň skonštatovali, že nepriniesli nič nové, čo by nevedeli doteraz. Rozhodnutie o potrestaní Vettela v Montreale teda zostáva v platnosti a FIA vydala dnes podvečer definitívne oficiálne stanovisko. Ferrari to teda skúsilo, ale musí priznať porážku a ostáva bez víťazstva.

fiadecisionvet-can19.png

V sobotu sa na Le Castelled pokračuje tretím meraným tréningom a popoludňajšou kvalifikáciou (o 15.00 nášho času), ktoré rozhodne o postavení na štarte nedeľňajších pretekov.

fp2res-1.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri