Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Dve druhé miesta pre Kesko Racing v úvode sezóny

Sunday, 26. 03. 2023 - 18:13, Miroslav Majláth   

Dve druhé miesta pre Kesko Racing v úvode sezóny

Podujatie 4. Rally SLOVAKIA RING 2023 odštartovalo tohtoročný seriál slovenských rally majstrovstiev a Kesko Racing Team z neho odchádzal s výbornými výsledkami.

 

Tibor Szabosi;asf70016-1.jpg

Ako sme vás už pred štartom podujatia informovali, Kesko Racing Team s posádkou Kamil a Erik Švecoví práve tu prvýkrát predstavili novú techniku v podobe vozidla Peugeot 208 Rally4. Napriek nemožnosti testovať pred podujatím ukázali Kamil s Erikom, že s týmto autom budú v priebehu sezóny bojovať o popredné priečky v rámci Majstrovstiev Slovenska v rally 2023. Práve tu totiž prišlo k zmene predpisov, pričom o čisto slovenské majstrovské body sa budú deliť súťažné posádky s jednou poháňanou nápravou. Výsledok, ktorým bolo druhé miesto v triede 5, ako aj tretie v slovenskom absolútnom poradí, potešil nielen bratskú dvojicu, ale aj celý Kesko Racing Team.

Tibor Szabosi;asf79836.jpg

„Pred súťažou sme s malou dušičkou mali plány, že by sme mohli skončiť do tretieho miesta absolútne a toto nám aj vyšlo. Všetko fungovalo ako malo, akurát v poslednej rýchlostnej skúške sme trochu zvoľnili, keďže pneumatiky už dobre nedržali, na brzdách to trochu utekalo. Celý deň super, z mojej strany maximálna spokojnosť,“ zhodnotil Kamil Švec v cieli prvej tohtoročnej rally súťaže.

Tibor Szabosi;asf71076-1.jpg

Rovnako výborne sa na úvodnom podujatí sezóny predstavila aj druhá posádka Kesko Racing Teamu, Marián Kekeňák – Zdenko Bystrán jazdiaci na vozidle Ford Fiesta Proto s pohonom všetkých štyroch kolies. K Mariánovým sobotným meninám si dvojica nadelila darček v podobe druhého miesta v triede 11, ale aj ôsmeho miesta absolútneho poradia.

Tibor Szabosi;asf70197.jpg

„Podarilo sa nám naplniť pred štartovné plány. Ktorí sú pred nami mali byť pred nami, ktorí mali byť za nami sú za nami, takže všetko super. Auto fungovalo absolútne bez problémov, my rovnako, takže som rád. Myslím si, že na začiatok sezóny je to dobrá súťaž,“ doplnil Marián Kekeňák.

Tibor Szabosi;asf79857-1.jpg

Úvodné kolo Majstrovstiev Slovenska v rally 2023 otvorilo podujatie na Slovakia Ringu. Už v priebehu nasledujúceho víkendu je ale na rovnakom mieste plánované otvorenie Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu 2023 a tu rovnako Kesko Racing Team nebude chýbať. Na štart sa totiž v rámci podujatia Hill Climb Race Slovakia Ring 2023 postaví tretí jazdec tímu, František Fusko s vozidlom Seat Leon TDi. O tom sa viac dozviete zo samostatnej tlačovej správy.

Tibor Szabosi;asf72430.jpg

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri