Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Karting

Dva preteky za mesiac, špeciálne podmienky na trati. Slovakia Ring bol netradičný

Monday, 07. 06. 2021 - 09:48, Public relations   

Dva preteky za mesiac, špeciálne podmienky na trati. Slovakia Ring bol netradičný

Motokárová trať na Slovakia Ringu je jedným z najväčších ťahúňov série Slovenského kartingového pohára. Patrí medzi najmodernejšie v Európe a je domovom mnohých ďalších pretekárskych sérií na Slovensku. Dnešné preteky využili mnohí aj na tréning a prípravu v rámci sezóny. Išlo totiž o prvú tohtoročnú možnosť zajazdiť si na okruhu.

skpslovakiaringmaj1.jpg

„Túto trať prvýkrát otvorili iba včera v rámci tréningov. Viac ako pol roka sa na nej vôbec nejazdilo a párkrát prekvapila. Zozačiatku sa dosť prášilo a mnohí na to neboli úplne pripravení,“ hovorí Tomáš Kuna, spoluorganizátor podujatia. „Dnešnú účasť hodnotím veľmi pozitívne. Súčasne s našou sériou sa konajú ďalšie dva preteky a napriek tomu u nás štartuje takmer 100 pretekárov. Oproti Trebaticiam je to nárast.“

 skpslovakiaringmaj10.jpg

Ako už býva zvykom, aj počas týchto pretekov sme boli svedkami mnohých akčných momentov. Hodiny na krátkej rovinke priamo pred paddockom boli jedným z najakčnejších momentov, ktoré mohli jazdeckí a technickí kolegovia sledovať priamo z blízka. Jedným z najnebezpečnejších momentov bola nedobrzdená cieľová rovinka.

skpslovakiaringmaj5.jpg

„Určite bolo potrebné robiť technické úpravy. Trať mala iné podmienky ako obyčajne. Všetko sme si pred pretekmi odskúšali a zvíťazili sme,“ hovorí mechanik Vlado Boldiš, ktorý spolu so svojim zverencom Martinom Šoltýsom získal zlatko v kategórii Rotax Micro Max.

skpslovakiaringmaj9.jpg

Za pohľad tradične stál aj výkon najstaršieho slovenského jazdca Jozefa Trubača. Rýchla jazda a presné reakcie rozhodne nechýbali a, i keď s technicky staršou károu, dokázal vyškoliť niektorých kolegov. V rámci prvej jazdy však nastali technické komplikácie a preteky nemohol dokončiť.

skpslovakiaringmaj7.jpg

„V rámci prípravy som trochu podcenil servisné intervaly. Tréning aj kvalifikáciu sme zajazdili bravúrne, no v prvej jazde za mi odlomil kúsok piestu a bol koniec,“ hovorí večne usmiaty Trubač.

skpslovakiaringmaj3.jpg

„Počasie nám vyšlo parádne, už druhýkrát po sebe slnečno s príjemnou teplotou. My sa veľmi tešíme, že sme sa tu takto pekne zišli a veríme, že o tri týždne bude v Trebaticiach panovať aspoň rovnako dobrá nálada ako dnes,“ dodáva na záver Kuna.

skpslovakiaringmaj6.jpg

Najbližší z pretekov série odštartuje už 19.6. na pretekárskej trati v Trebaticiach, na ktorú sú všetci milovníci motoršportu pozvaní už teraz. Pre aktuálne podmienky pre divákov určite sledujte stránku Slovenského kartingového pohára. Nenechajte si ujsť ani posledný kartingový magazín na youtubovom kanáli Slokap. Úplné výsledky nájdete TU.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri