Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Moto

Dunlop bude dalšie 3 roky dodávateľom pneumatík na preteky Moto2™ a Moto3™

Thursday, 12. 11. 2020 - 15:38, Public relations   

Dunlop bude dalšie 3 roky dodávateľom pneumatík na preteky Moto2™ a Moto3™

Spoločnosť Dunlop s potešením oznamuje predĺženie zmluvy so spoločnosťou Dorna Sports o ďalšie tri roky, čo znamená, že preteky Majstrovstiev sveta FIM triedy Moto2™ a Moto3™ sa budú jazdiť na pneumatikách Dunlop najmenej do konca sezóny 2023. Dunlop je dlhoročný partner MotoGP™ od úplného začiatku majstrovstiev sveta v roku 1949.

Dunlop je najúspešnejší výrobca pneumatík v histórii pretekov v kategóriách 250 a 125 kubíkov, celkovo s 17 titulmi len v kategórii 250 ccm. Od obdobia, keď sa zaviedli dve nové triedy, ktoré nahradili triedy 250 a 125 ccm, je výhradným dodávateľom pneumatík pre Moto2™ a Moto3™. Celé toto obdobie Dunlop dodával vo všetkých sezónach pneumatiky pre všetky motorky stredných a ľahkých tried.

dorna-dunlop-prodlouzeni.jpg

Dunlop bude teraz dodávateľom pneumatík či už pre Moto2™, tak i pre Moto3™ najmenej ďalšie tri roky. Špičkové technológie spoločnosti Dunlop slúžia na výrobu najvyspelejších pretekárskych pneumatík navrhnutých špeciálne pre unikátne motorky súťažiace v pretekoch Moto2™ a Moto3™. Vďaka vývoju nových pneumatík a zavádzaniu nových technických inovácií môžu motocykle neustále zaznamenávať  výrazné zlepšovanie okruhových časov. Pneumatiky sa používajú na ich pretekoch na všetkých svetadieloch, ktoré na základe nabitého kalendára navštevujú najatraktívnejšie pretekárske trate sveta.

Pretekárske pneumatiky Dunlop, ktoré používajú pretekári Moto2™ a Moto3™, sú veľmi príbuzné motocyklovým pneumatikám značky, ktorými si môžu svoje stroje osádzať aj bežní jazdci. Všetky výrobky značky Dunlop vyvíja a vyrába rovnaký tím ako pretekárske pneumatiky pre Moto2™ a Moto3™. Vďaka zásade „z pretekov rovno na cestu“ si môžu jazdci vyberať zo širokého sortimentu pneumatík, ktoré ideálne vyhovujú ich štýlu a použitiu, a to s technológiou odvodenou z motoristického športu na najvyššej úrovni. Výborne to dokladajú odvodenými dezénmi KR a D213 GP PRO od pretekárskych pneumatík, ale i od pneumatík pre voľné jazdy na okruhu ako GP Racer D212, alebo predtým od cestných hyperšportových pneumatík ako SportSmart Mk3 a TT.

dorna-dunlop-prodlouzeni-2.jpg

Dunlop svojimi  pneumatikami podporuje aj budúcich hviezdnych pretekárov, ktorým dodáva pneumatiky napríklad na preteky Red Bull MotoGP™ Rookies Cup, Idemitsu Asia Talent Cup, Honda British Talent Cup a Northern Talent Cup, to všetko v rámci iniciatívy Road to MotoGP.

Ben Hoge, generálny riaditeľ pre oblasť motocyklových pneumatík Goodyear v Európe: „Veľmi nás teší, že môžeme predĺžiť partnerstvo so spoločnosťou Dorna Sports a zostať výhradným dodávateľom pneumatík na majstrovstvá sveta Moto2™ a Moto3™ najmenej počas ďalších troch rokov. Oba seriály pretekov sú neoddeliteľnou súčasťou aktivít spoločnosti Dunlop Motorsport a umožňujú nám vyvíjať technológie pre našu stále obsiahlejšiu ponuku cestných a traťových pneumatík. Dorna Sports má vynikajúci formát na hľadanie a podporu budúcich pretekárskych hviezd, sme nadšení, že zostávame jeho súčasťou."

Pau Serracanta, generálny riaditeľ spoločnosti Dorna Sports: „S potešením oznamujeme, že Dunlop zostáva dodávateľom pneumatík pre triedy Moto2 a Moto3 a že sa naše partnerstvo predlžuje až do roku 2023. Dunlop stál pri základoch neuveriteľného úspechu Moto2 a Moto3 od samého začiatku. Výsledok hovorí sám za seba, pretože každý víkend sme stále svedkami veľkolepých pretekov. Teším sa, že najmenej v ďalších troch rokoch budeme môcť spoločne tvoriť históriu."



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri