Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Karting

Druhé Trebatice sezóny patrili medzi najnapínavejšie preteky SKP

Wednesday, 07. 09. 2022 - 19:13, Public relations   

Druhé Trebatice sezóny patrili medzi najnapínavejšie preteky SKP

Trebatice pre sériu Slovenského kartingového pohára magickým miestom. Na jednej z najstarších slovenských tratí neďaleko Piešťan to nielen celé začalo, no technická trať navyše ponúka len málo možností na predbiehanie.

Jakub Rovný

Ako sa rozhodia karty počas kvalifikačných kôl, tak väčšinou jazdci aj skončia. Samozrejme, výnimky sa dejú. No tieto Trebatice boli ešte výnimočnejšie o to, že svoju úlohu zohralo aj počasie.

Jakub Rovný

"Dnes jadzcov extrémne potrápilo počasie. Až natoľko, že poradie na štarte prakticky nekorešpondovalo so zaužívanými výkonmi našich jazdcov. Počas kvalifikácie totiž pršalo a preteky prebiehali v takmer 30 stupňoch celzia. Mnohí si pneumatiky do mokrých podmienok nepriniesli, a tak sa museli predierať na prvé pozície zozadu," hovorí Tomáš Kuna, jeden z organizátorov podujatia.

Práve preto o akčné momenty nebola núdza a rozdiely medzi poradím na štarte a v cieli neboli nikdy priepastnejšie. Zároveň, ešte viac vynikli technicky skúsenejší pretekári.

Jakub Rovný

Najbližie preteky však pravdepodobne vrátia napínavú sériu naspäť do zaužívaných koľají. Slovakia Ring, na ktorom sa už 17.9. budú konať záverečné preteky sezóny, opäť poskytne možnosť ukázať sa práve rýchlejším jazdcom.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri