Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Hobby

Dobšinská zima sa vracia

Wednesday, 05. 01. 2022 - 18:07, Radovan Szabosi   

Dobšinská zima sa vracia

S radosťou môžeme fanúšikom motoristického športu oznámiť, že vo februári 2022 sa do „oktánového“ kalendára znova vracia obľúbená automobilová súťaž v Dobšinej.

Dobrých správ nie je nikdy dosť. Autoklub EHC Dobšinský kopec preto s potešením môže potvrdiť, že v spolupráci s mestom Dobšiná sa v polovici februára znova vracia tradičná zimná súťaž. „Po niekoľkoročnej prestávke nadväzujeme na tradíciu, ktorá určite poteší všetkých fanúšikov motoristického športu,“ vraví riaditeľ súťaže, Marcel Kollárik. „Ak dobre počítam, tak to bude už sedemnásty ročník a všetci veríme, že rozhodne nie posledný.“

Tibor Szabosi;c30i6882-2.jpg

Naposledy sa Dobšinská zima jazdila v roku 2018. Žiaľ, z viacerých dôvodov sme si na sedemnásty ročník museli chvíľu počkať. Všetci však veríme, že Dobšinskú zimu 2022 nezastaví ani pandémia a podujatie naštartuje novú sériu ročníkov.

Súťaž je naplánovaná na druhý februárový víkend. Konať sa bude ako jednodňové Voľné amatérske podujatie, ktoré nebude zaradené do žiadnej série. Na štart sa môžu prihlásiť všetci súťažiaci, ktorí splnia základné bezpečnostné predpisy zadefinované v Zvláštnych ustanovenia (len vozidlá s bezpečnostným rámom, povolené budú pneumatiky s hrotmi, atď...). Zvláštne ustanovenia, ako aj presne zadefinovaný proces prihlasovania sa do súťaže, budú zverejnené v najbližších dňoch.

Tibor Szabosi;asf-0540.jpg

„Vzhľadom na kolísavé klimatické podmienky sme sa rozhodli rozdeliť podujatie na dva dni tak, aby sme v prípade priaznivých podmienok využili nízke ranné teploty,“ vysvetľuje riaditeľ súťaže. „Z toho dôvodu by už v piatok 11. februára prebehlo administratívne preberanie (od trinástej hodiny), a v sobotu 12. februára by sme hneď ráno, od ôsmej hodiny, vyštartovali do súťaže. Ak to podmienky dovolia, chceli by sme zaradiť aj viac, ako tri rýchlostné skúšky. Veríme, že dvojdňový program osloví viacero posádok a spoločne s fanúšikmi si všetci znova užijeme atmosféru zimnej súťaže na tratiach v okolí Dobšinej.“

Tibor Szabosi;c30i6186-2.jpg

V prípade nepriaznivých podmienok prichádza do úvahy náhradný termín súťaže o týždeň neskôr. O všetkom vás však budeme priebežne informovať.

Organizačný výbor, Dobšinská zima 2022

Tibor Szabosi;asf-0685-2.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri