Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  ERC

Dobré tempo a žiadne chyby, tak dnes jazdil Lukyanuk

Friday, 04. 05. 2018 - 21:18, Ľuboš Kašický   

Dobré tempo a žiadne chyby, tak dnes jazdil Lukyanuk

Po prvej etape druhého podniku ME na kanárskych ostrovoch vedie suverénne moskovská posádka Lukyanuk a Arnautov. Grzyb je deviaty.


Dnes dopoludnia bolo na „Kanároch" mokro a nie každému to sedelo. Jednoznačne najlepšie pripravená je však ruská posádka, ktorá v tejto sezóne ide za jasným európskym titulom. „Deň sa nám vydaril. Držali sme dobré tempo a neurobili sme žiadne chyby," usmievala sa v cieli ruská raketa z Moskvy, letiaca na Forde Fiesta R5.

Aj napriek nepríjemne tvrdému prejazdu jedného obrubníka uprostred úvodného piatkového meraného úseku sa Alexej Lukyanuk okamžite vyhupol do priebežného čela súťaže a od toho okamihu sa ho už nevzdal. „Pneumatiky dnes držali fantasticky. Mohli sme sa do toho oprieť," dodáva dnes nedostižný Lukyanuk.

k01.jpg

Podobne, ako si uzurpovali prvé miesto Lukyanuk s Arnautovom, tak sa na druhé miesto prilepila lotyšsko-ruská posádka Nikolaj Gryazin a Jaroslav Fedorov (Fabia R5). „Strašne to dnes šmýkalo," posťažoval si Grzyazin. „Niečo sme stratili v hmle a niekde sme mohli byť aj rýchlejší. Snažil som sa však sť najrýchlejšie, ako sa dalo a nerobiť chyby."

Na treťom mieste sa prakticky celú etapu držal domáci José António Suárez (Hyundai i20 R5), no v závere ho dokázal preskočiť, stále sa zlepšujúci Nemec, Fabian Kreim (Fabia R5). „Mimo jednej malej chybičky sme dnes išli čisto a odrazilo sa to na výsledku. Zajtra to však bude ešte väčšia výzva," tešil sa Kreim.

Marcin Rybak;grzyb-canarias-shakedown13.jpg

Nás pochopiteľne zaujímal najviac slovenský Rufa Sport tím s posádkou Grzegorz Grzyb a Jakub Wrobel (Fabia R5). Poliak jazdil výborné časy na úrovni tretieho miesta, no na druhom meranom úseku stratil a to ho odsunulo až na deviate miesto po prvej etape. „Neuveriteľné, koľko ľudí sa prišlo pozrieť," konštatoval príjemne prekvapený Grzyb po poslednom meranom úseku dňa. „Pre nás to bol dobrý deň. Mali sme správne tempo a držali stopu. Škoda strateného času na druhej ereske." Čo presne sa dnes na druhom úseku stalo sa asi dozvieme neskôr, no Grzegorz znova ukázal svoje kvality a po prepade na osemnáste miesto sa rýchlo vrátil do prvej desiatky. Ak sa mu vydarí aj druhá etapa, tak by mohol brať slušné body. Od pódia ho nateraz delí približne tridsať sekúnd.

res-leg1-6.jpg

Zdá sa, že o víťazstvo sa zajtra popasujú Lukyanuk s Gryazinom. Zvyšok sveta už má stratu približne jednej minúty. V rely je však možné všetko a tak si zajtra počkajme, ako sa to vyvinie. Na posádky čakajú dve sekcie po tri merané úseky a víťaza by sme mali poznať niekedy v sobotu podvečer.

Pozrite si galériu Rufa Sport - druhý deň



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri