Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Karting

Dlhá pri Trnave hostila Slovenský kartingový pohár

Thursday, 22. 08. 2019 - 18:23, Tomáš Kuna   

Dlhá pri Trnave hostila Slovenský kartingový pohár

V sobotu 17.8.2019 sa na okruhu v obci Dlhá uskutočnilo 5.kolo Slovenského kartingového pohára sezóny 2019. V piatych pretekoch tejto sezóny boli aj obsadené kategórie Juniorov, Žien a Seniorov v počte 85 pretekárov. Po náročnom štvrtom veľmi teplom kole z Bruck an der Leitha si mohli jazdci konečne vydýchynúť od veľmi teplého počasia a konečne mohli jazdiť naplno, a to na trati boli rozhodne vidieť.

Takmer domácu trať v Dlhej si prišiel užiť aj VIP Kart hosť Maťo Homola za masivnej podpory svojej rodiny.

Zrekapitulujme si piaté preteky z trate v obci Dlhá.

V kategórií BABY 50 sa tešil z víťazstva Lukáš Konopka, ktorý poriadne  potrápil Alexa Molotu. Lukášovi sa podarilo odjazdiť bravúrne prvú rozjazdu ako aj druhú, a preto sa na druhom mieste umiestnil  Alex Molota. Na tretej priečke skončil Filip Turkovič.

Triedu ROTAX MIKRO MAX ovládol Matej Koník, ktorý nepustil ako v prvej tak ani v druhej rozjazde pred seba Tomáša Brančíka, ktorý sa umiestnil na druhom mieste za ním. Na treťom mieste sa umiestnil Kamil Štencel.

V triede KZ2 JUNIOR + KZ MASTERS sa predstavilo 18 pretekárov, pričom z triedy KZ MASTERS  si odniesol ďaľšie významné body Branislav Pekarovič. Za ním sa umiestnil na druhom mieste Tomáš Nagy. Na treťom mieste skončil Radoslav Putnocký.

V triede KZ JUNIOR sa počas pretekov na prvom mieste umiestnil Milan Turkovič, ktorý tomuto preteku jasne dominoval ako časovo tak aj technicky. Na druhom mieste sa umiestnil Ján Pumprla. Na treťom mieste sa umiestnil Samuel Sládečka.

V kategórii KZ2 SENIOR sa predstavil rakúsky pretekár Josef Schmuckenschlag, ktorému sa podarilo jasne vyhrať nad slovenskými pretekármi. Na druhom mieste sa umiestnil Imrich Boďó a tesne za ním na treťom mieste skončil Jozef Trubač .

V kategórii ROTAX MAX štartovalo 9 pretekárov. V triede ROTAX SENIOR jasne dominoval preteku Daniel Dostalík, aj keď mu na päty šľapal Oliver Višňovský, ktorý túžil zvítaziť, ale napokon sa mu ho nepodarilo predbehnúť a vďaka tomu sa umiestnil na 2 mieste. Na treťom mieste sa umiestnil Denis Schiffel.

V tredie ROTAX JUNIOR LICENCOVANÁ štartoval jeden pretekár Gabriel Vikor.

V kategórii HONDA + DD2 štartovalo dokopy 6 pretekárov.

V tredie Honda Open štartovali dvaja pretekári, ktorí bojovali medzi sebou ako prvú tak aj druhú rozjazdu ovládol Vojtech Šmidra pred Ondrejom Doktorom.

V triede DD2 štartovali štyria pretekári. O prvenstvo bol veľký boj, ktorý napokon ustál Tibor Gloznek, ktorý jasne dominoval ako prvej tak aj druhej rozjazde. Na druhom mieste sa umiestnil Ivan Lipka. Na treťom mieste skončil Peter Privracký.

Za ním sa umiestnil Ivan Lipka a na treťom mieste skončil Daniel Dostalik.

V triede DD2 sa umiestnil na prvom mieste Ivan Lipka a za ním Peter Privracký.

V triede ROTAX SENIOR prebiehal neustále súboj medzi prvým, druhým a tretím jazdcom, v ktorom napokon jasne vyhral Daniel Dostalík, pred rakúšanom Michaelom Rohrerom a Samueolom Feherom.

V kategórii triedy JUNIOR 60 štartovali traja pretekári. Na prvom mieste sa umiestnil Alex Číž, ktorý nepustil pred seba Dávida Dostalíka. Na treťom mieste sa umiestnil Aurel Kováč.

V kategórii ROTAX JUNIOR sa predstavilo 6 pretekárov.

V triede ROTAX JUNIOR LICENCOVANÁ štartoval Adam Zdebský.

V triede ROTAX JUNIOR štartovali dvaja pretekári. Šimon Hegely jasne vyhral, pretože nepustil pred seba Tomáša Kubíka.

V triede EASY 100 štartovali traja pretekári. Ako v prvej tak aj v druhej rozjazde ovládol pretek Tomáš Takács. Na druhom mieste sa umiestnil Ellen Dostalíková. Na treťom mieste skončil Lukáš Takács.

V piatom preteku sezóny 2019 v Dlhá sme videli množstvo nových mladých pretekárov, ktorí prišli ukázať, že sa neboja trate a myslia to s motokárou vážne, keďže ani teplé počasie ich nezaskočilo. Množstvo pretekárov čakajú ešte 2 preteky v tejto sezóne a veríme, že v nadchádzajúcom preteku v Trebaticiach uvidíme ešte mnoho zaujímavých pretekov, pretože v kategórii BABY 60 je medzi prvým a druhým pretekárom 10 bodový rozdieľ, ktorý sa môže veľmi rýchlo zmazať.

Trieda DD2+ môže ešte ukázať veľký boj medzi pretekármi, pretože Petrovi Privackému stačia 2 body, aby nahradil Ivana Lipku na čele tejto triedy.

Triedu Junior čaká taktiež ešte veľký boj o body, keďže Šimonovi Hegelymu šliapa na päty Alex Dostalík, ktorému chýba už len 19.bodov na prvenstvo.

V triede Rotax Max bude veľký boj o body, pretože Michal Rohreh musí zabojovať o body, aby sa mu podarilo ustáť pred Samuelom Feherom, keďže ich delí len 10 bodový rozdieľ medzi prvým a druhým miestom.

A na záver sa pozrieme na tabuľku Rotax Micro Max, kde môže prebehnúť ešte veľká bitka ako o prvé aj druhé, ale aj tretie miesto. Jazdci sú pri sebe bodovo veľmi blízko a posledné dva preteky tejto sezóny môžu ešte zamiešať kartami.

Pretekárov čaká ešte pred záverečným súbojom na trati v Orechovej Potôni pretek v Trebaticiach, ktorý môže zamiešať poriadne kartami.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri