Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Ďalšie vylepšenie pre Bartlomieja Tabina

Monday, 15. 01. 2024 - 19:42, Miroslav Majláth   

Ďalšie vylepšenie pre Bartlomieja Tabina

V ôsmej etape sa jazdcovi Jantar Teamu, Bartlomiejovi Tabinovi opäť podarilo vylepšiť svoju pozíciu, pričom aktuálne figuruje už na päťdesiatom šiestom mieste priebežného poradia.

 

Jantar Team

46. Rally Dakar 2024 dnes pokračovala ôsmou etapou smerujúcou z Al Duwadimi do Hai´lu. Súťažiaci meranú časť etapy mali rozdelenú na dve polovice, pričom prvú meranú časť absolvovali krátko po štarte. Potom nasledovala nemeraná časť ktorú tvorila obyčajná asfaltka a následne pokračovala meraná časť. Tá bola najskôr piesková s dunami, neskôr však pribúdali na nej tvrdšie miesta a kamene. Navyše v druhej časti meraného úseku sa jazdci popasovali aj s poriadnym, takmer päťsto metrovým prevýšením. Bartek toto všetko zvládol, pričom v cieli etapy mu patrilo päťdesiate siedme miesto a  v priebežnom hodnotení sa posnul opäť o dve priečky vyššie, na päťdesiate šieste miesto.

Jantar Team

„Prvá časť etapy bola o piesku a pieskových dunách, kde sa mi išlo výborne a poriadne som si to užíval. Po prejazde po asfaltovej ceste už to nebolo úplne „to pravé orechové“ trať bola kamenná a ja som dával veľmi pozor na defekt, alebo prípadný pád. Okolie Hai´lu je vo výške tisíc metrov, takže povedzme, že sú to už hory a tu je to všetko už o kameňoch. Som rád, že sa mi podarilo bez ujmy absolvovať ďalšiu etapu. Čakajú nás ale ešte štyri ťažké dni, tak ešte sa neradujem,“ zhodnotil dnešnú etapu Bartlomiej Tabin.

Jantar Team

Deviata etapa, ktorá čaká súťažiacich zajtra sa má skladať z 31 % z tvrdého povrchu, 56 % piesku, 8 % dún a 5 % kamennej trate. Meraný úsek bude mať štyristodvadsať kilometrov a celková dĺžka bude presahovať šesťstopäťdesiat kilometrov.

Jantar Team

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri