Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Ďalší historický úspech pre Slovensko na Rally Dakar

Friday, 19. 01. 2024 - 15:30, Miroslav Majláth   

Ďalší historický úspech pre Slovensko na Rally Dakar

Dlhých osem rokov čakalo Slovensko na pódiové umiestnenie v rámci Rally Dakar. Teraz sa to podarilo a Juraj Varga nesie domov tretie miesto absolútneho poradia v kategórii Quad.

 

Varga Motorsport Team

Historický úspech dosiahol Juraj Varga v rámci jeho druhého Dakaru. Slovenský reprezentant na výbornom pódiovom umiestnení pracoval počas celej 46. Rally Dakar 2024, pričom v úvode súťaže bol dokonca na priebežne prvom ako aj druhom mieste. Následne prišli drobné technické problémy s Yamahou Raptor a Juraj spadol na štvrté miesto. Húževnatosť slovenského jazdca ho však vrátila na pódium z ktorého sa môže tešiť aj v cieli.

Varga Motorsport Team

46. Rally Dakar 2024 dnes ukončila záverečná etapa, ktorá bola oproti predchádzajúcim podstatne kratšia. Aj v nej Juraj Varga dosiahol na tretie miesto medzi Quadmi. Toto umiestnenie potvrdilo jeho striebro v kategórii Quad na tohtoročnom Dakare.

Varga Motorsport Team

„Dakar je úspešne za nami a ja som neskutočne šťastný, že sa mi podarilo dojazdiť na pódiu. Toto umiestnenie bolo mojim veľkým snom. Sú za tým roky roboty, ktoré boli fakt ťažké. Som rád, že som dokázal ukázať všetkým, že aj na tom našom malom Slovensku vieme dobre zabojovať a vybojovať dakarské pódium. Nie je to iba moja zásluha, ale aj celého tímu a ľudí okolo mňa. Všetko fungovalo perfektne a nebyť mojich mechanikov nie som tu. Ja cez deň jazdím a oni v noci dávajú dohromady Raptora, aby som ja zase mohol dosahovať dobré výkony.

Varga Motorsport Team

Tento Dakar bol naozaj veľmi ťažký a ja im za ich robotu veľmi pekne ďakujem. Všetci sme do toho dali maximum a vyšlo to super. Samozrejme poďakovať musím aj mojej rodine, ktorá to so mnou nemá jednoduché. A zabudnúť nesmiem ani na partnerov nášho Varga Motorsport Teamu, bez ich podpory by to určite nešlo, takže rovnako veľké ďakujem. Strašne sa z toho všetkého teším, bolo to super a to tretie miesto ma fakt potešilo,“ skonštatoval Juraj Varga po prejazde cieľovou rampou na 46. Rally Dakar 2024.

Varga Motorsport Team

Juraja Vargu teraz čaká zaslúžený oddych. Ten však nebude trvať veľmi dlho, keďže už dvadsiateho siedmeho v tomto mesiaci si pôjde prevziať ocenenia za minuloročnú sezónu na Večer majstrov Slovenskej motocyklovej federácie.

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri